10 hetaste snackisarna från veckans motortester

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Foto: AFP
Räikkönen.

1) Kimi Räikkönen

Han kom tillbaka till Lotus och inledde F1-testet med att vara klart snabbast under den första dagen. Möjligt att det var lite bränsle i bilen, absolut - samtidigt så är det kul för alla fans. En Kimi topp.
- Det var riktigt bra för egot hälsar han
 

2) Jenson Button

McLaren hade en katastrofal vinter förra året, i år ser det betydligt bättre ut. Även om tiderna inte är de bästa så är bilen tillförlitlig. Eller som Button sa:
- Den här bilen kan jag arbeta med.
En sådan bil behövs under ett VM.
 

3) Alexander Lundh

Nej, han har inte varit i närheten av något F1-test, men väl gjort sitt första test inför moto2-säsongen.
- Jag är nöjd, det känns skitbra, säger mc-föraren som varit kring 20:e man.

4) Michael Schumacher

Tyskens kontrakt går ut efter säsongen, men Daimlerkoncernen vill förlänga det.
- Han är fortfarande en ikon, säger bossen Dieter Zetsche.
Mercedes mål är att förbättra fjärdeplatsen från VM 2011.

5) Sebastian Vettel

Mästaren är tillbaka i bilen och han inledde med den tredje bästa tiden i Jerez. Han känner sin hemma i bilen, men är ändå lite oroad. Regeländringarna har gjort det svårare att vara innovativ:
- Det finns inga geniala idéer på den nya bilen, citeras designern Adrian Newey av Bild.

6) Ferrari

Efter Felipe Massas första två dagar där han tiderna var allt annat än imponerande fick Fernando Alonso inleda sina tester med hydaulikproblem. Han avancerade under eftermiddagen, men var sjua nästan tre sekunder efter Rosberg.
Det har gjort att det snackas - hur bra är Ferrari? Vad händer om stallet är sämre i år än i fjol?
- Jag är inte nöjd med där vi är i dag, säger bossen Pat Fry.
 

7) Lewis Hamilton

I år ska han vara tillbaka på banan - mentalt. Det har han lovat. Testveckan inledde han i L.A, där han fastnade på bild, hand i hand med ex-flickvännen Nicole Scherzinger.

8) Jules Bianchi

Force Indias tredjeförare kraschade på sitt andra varv under torsdagens tester och skadade bilen så illa att stallet var tvungna att flyga in reservdelar. Då tog testdagen slut.
 

9) Nico Rosberg
 

Både han och Michael Schumacher var snabba under testerna, men de körde omkring i fjolårets bil. Därför är det omöjligt att se var de ligger i fältet. Stallet avslutar sina tester i dag, en dag tidigare än de andra, och återkommer med ny bil till nästa test i Barcelona den 21 februari.

10) Adrian Sutil

Han har ingen förarplats nästa år - men han har fullt upp. Han har överklagat misshandelsdomen till nästa instans.  Frågan är om Lewis Hamilton, som satt intill Sutil i soffan när misshandeln ägde rum, kommer till förhandlingarna den här gången.

Motorstopp:
 

Marussia
HRTs Pedro de la Rosa testade fjolårets bil och avslutade testet efter två dagar. Marussia var inte ens med. Föraren Timo Glock åkte därför själv till Spanien för att köra och träna - på cykel. Marussia kommer först till nästa test.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM