Starkt Vetlanda vann på hemmais – tvingar fram ett femte möte

Foto: BILDBYR ÅN (ARKIVBILD)
SPORTBLADET

Hammarby hade möjlighet att avgöra kvartsfinalserien mot Vetlanda.

Men smålänningarna visade prov på kämparglöd – och såg till att det blir ett femte och avgöra möte på söndag.

Hemmalaget Vetlanda – som behövde en vinst för att hålla sig kvar i slutspelet – fick en smakstart i mötet med Hammarby. 24 sekunder tog det innan lagkaptenen Johan Löfstedt hade gjort 1–0.

Vetlanda fyllde även på med 2–0 och 3–0, och de gulsvarta kändes heta. Motståndarna från huvudstaden hade mycket boll, men var långsamma och omständliga i sina anfallsförsök.

– Det var en svår match där vi får en dålig start. Vetlanda är ett bra kontringslag, och de får utnyttja det i dag. Vi vet att vi kan vända matcher, men det gick inte i dag, säger Hammarbys Kasper Milerud i Bandypuls sändning efter matchen.

Vetlanda tvingade fram ett avgörande möte

Precis innan halvtid hade Hammarby chansen att haka på Vetlanda när de kom i friläge och var någon meter från 3–2. I stället roffade smålänningarna åt sig bollen och kontrade in 4–1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Trots flera intensiva försök att komma tillbaka i matchen ville det sig inte riktigt för Hammarby. Vetlanda lyckades behålla lugnet och vann till slut med 7–5. Med andra ord tvingade de fram ett femte – helt avgörande – möte på Zinkensdamm på söndag.

–– Vi har väl redan börjat klura på hur vi ska tackla den matchen. Hammarby är riktigt bra där uppe i Stockholm. Det gäller att hitta nycklar för att kunna vinna där. Så vi måste analysera de matcher vi gjort tidigare på Zinken och se vad det var vi gjorde bra, säger Vetlandas matchhjälte Patrik Johansson till Bandypuls.

ARTIKELN HANDLAR OM