Sverige på väg mot sitt bästa OS någonsin

Foto: PONTUS ORRE
SPORTBLADET

Sverige kan vara på väg mot sitt bästa OS i historien.

Herrarnas sensationella guld på skidskyttestafetten innebar Sveriges sjätte guld – och nu är vi bara ett från rekordet på sju guld från Turin 2006.

Och än finns chans på fler.

Herrarnas curling. Lag Edin toppar världsrankningen och får ses som favoriter till guldet efter att ha krossat Schweiz i semifinalen.

Damernas curling. Lag Hasselborg har gjort ett mycket stabilt OS och slog ut en av de främsta konkurrenterna till guldet när laget besegrade Storbritannien i semifinalen. Nu väntar hemmanationen Sydkorea i finalen.

Charlotte Kalla på tremilen. Kalla har sett urstark ut och enligt spelbolagen förväntas en rafflande kamp mellan henne, Marit Björgen och Krista Pärmäkoski om ytterligare ett guld på söndagens tremil.

Lagtävling parallellslalom. Efter dubbla slalomguld är Sverige, med Myhrer och Hansdotter i spetsen, favoriter att även knipa den ädlaste valören i lagtävlingen. Parallellslalom är dessutom en gren där Sverige tagit medalj på fem av de sex världsmästerskapen där grenen förekommit.

Inte flest medaljer

Sett till totalt antal medaljer ligger vi däremot en liten bit bakom rekordet från Sotji 2014 på 16 medaljer. Men av dessa var endast två guld vilket ändå får räknas som ett mindre framgångsrikt OS än det de svenska atleterna upplever i Sydkorea just nu.


LÄS MER: OS TV-tider lördag 24 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM