Rekordung debutant i dubbelmötet

Av: Ellinor Åkeson

Publicerad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Fyra spelare debuterar i A-landslaget under EHF Euro Cup.

Däribland Valter Chrintz, 19, yngst någonsin i sammanhanget.

– Jag är så klart extremt glad och tacksam över chansen jag får, säger han.

I april fortsätter kvalspelet till handbolls-EM i januari 2020. Värdnationerna Sverige, Norge och Österrike är direktkvalificerade till mästerskapet, tillsammans med Spanien, och spelar således en egen turnering, EHF Europ Cup, under kvalperioden.

De svenska herrarna möter EM-tvåan Norge två gånger om i turneringen och i dessa möten debuterar inte mindre än fyra unga talanger.

– Vi får inte så många chanser att testa nya spelare, men nu har vi en bra möjlighet. Stommen är kvar från VM, men vi har fyllt på med spelare som är spännande för framtiden och där flera av dem visat att de vill vara med och slåss om platserna till EM på hemmaplan, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Den förste 00-talisten

Valter Chrintz, 19, blev U18-europamästare i somras och har dubbelfaldigt tagits ut till omgångens lag i Champions League. Nu blir han den första 00-talisen att medverka i ett svenskt seniorlandslag i handboll.

– Jag är så klart extremt glad och tacksam över chansen jag får och att Kristján tror på mig. Jag blev lite chockad och blev lite tårögd också. Det har alltid varit en dröm att få spela i a-landslaget och jag har alltid kollat på alla matcher och själv velat stå där som vinnare en dag, säger 18-åringen.

– Jag blev förvånad för det finns så många andra bra högersexor som presterar, både i Handbollsligan och utomlands. Jag får se till att lära mig så mycket som möjligt under landslagsveckan och ta vara på de chanser jag får, fortsätter Chrintz.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN