De nobbade bud på 18 miljoner

Farnerud tvingas kvar i Landskrona: Väldigt tråkigt

Alexander Farnerud blir kvar i Landskrona. Mot sin vilja.

Klubben tackar nej till budet på drygt 18 miljoner från franska Marseille.

- Jag ville verkligen gå till Marseille NU och jag tycker att Landskrona kunde gått med på budet, säger Farnerud.

Alexander får fortsätta att spela i allsvenskan. Affären med Marseille ser inte ut att bli av.
Alexander får fortsätta att spela i allsvenskan. Affären med Marseille ser inte ut att bli av.

Marseille var beredda att lägga upp 2 miljoner euro för Landskronas mittfältare plus en viss procent vid en eventuell vidareförsäljning. Landskrona ville ha ytterligare 0.3 miljoner. Då backade den franska klubben ur affären.

- Vi har gått ner så pass mycket ändå och det är vårt sista bud. Nu är det punkt, säger Lars Persson , klubbdirektör i Landskrona BoIS styrelse.

Den som hamnar i kläm blir naturligtvis unge Farnerud som fick beskedet på Landskronas träningsläger i spanska Fuengirola. Besvikelsen var stor.

Bois har inte lyssnat

- Jag tycker att det är väldigt tråkigt för jag fick en bra känsla för Marseille och jag har hela tiden sagt att jag ville dit nu, men det verkar inte som att Landskrona har lyssnat på det.

Från Landskronas del betraktas förhandlingarna som avslutade även om man har förståelse för Alexander Farneruds besvikelse.

- Vi beklagar för Alex skull men han har en stor framtid och han kommer att hamna i utlandet förr eller senare, säger Lars Persson.

Men kanske inte i Marseille och förmodligen inte nu. Och det är just det Farnerud vill.

- Vi har haft diskussioner i styrelsen och fattat det här beslutet. När Alex väl kommer ut i Europa om det blir till sommaren eller om ett år kommer han att vara ännu starkare och bättre förberedd, säger Lars Persson.

Så nu får Farnerud rikta in sig på allsvenskan tillsammans med Landskrona. När han helst skulle vilja spela i Marseille.

- Jag kan bara köra på och göra mitt bästa. Jag får försöka glömma detta, säger han.

I dag fredag vid midnatt stängs transfermarknaden.

Liten tröst kanske att Alexander gjorde sista målet när Landskrona besegrade Tromsø i en träningsmatch med 3-1.

Martin Strömberg

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.