Sörenstam får det svårt

SPORTBLADET

Parnevik skeptisk till Annikas ja till spel på herrtouren

Nu är det klart att Annika Sörenstam möter herrarna i USA.

I slutet av maj spelar hon Bank of America Colonial.

- Det ska bli kul att se men jag tror att hon får det svårt, säger Jesper Parnevik.

Foto: KONKURRENTER Annika Sörenstam och Jesper Parnevik får tampas på herrtouren.

Efter alla spekulationer är beslutet fattat. Annika Sörenstam har fått en inbjudan och tackat ja till ett gästspel på herrarnas PGA-tour i Fort Worth Texas. Banan heter Colonial Country Club och är en bana som kan passa Annika som handsken.

- Hon valde helt rätt bana. Det är den kortaste från tee till green som vi spelar under hela året, berättar Jesper Parnevik.

Sörenstam blir den första kvinnan på 58 år som spelar på PGA-touren för herrar och själv är hon nyfiken och förväntansfull.

- Det har funnits flera inbjudningar men golfbanan och tidpunkten med Colonial var idealisk, säger Sörenstam i ett uttalande via IMG.

Vann 13 tävlingar

Efter att ha dominerat damgolfen under flera år söker Sörenstam nya utmaningar och möjligheter att utvecklas. Under fjolåret vann hon 13 tävlingar och satte nytt rekord för lägsta snittscore och mest inspelade pengar för andra säsongen i rad.

- Jag är nyfiken på om jag kan konkurrera i en PGA-tävling, förklarar Sörenstam.

Förbundskapten Peter Mattsson är förtjust över tanken och tror att Annika Sörenstam kan göra bra ifrån sig om förutsättningarna är rätt.

- Det är min känsla att hon mycket väl kan klara kvalgränsen om banan passar henne, säger Mattsson.

Längden på Colonial är drygt 6 300 meter och par 70. Längre än Annika är van vid men hon kommer att nå in på rätt antal slag så länge hon håller bollen på fairway.

- Hon måste självklart ha en bra vecka för att konkurrera men jag tycker att det är modigt av henne och kul för sporten, säger Peter Mattsson.

Så mycket skiljer mellan damerna och herrarna

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf