Hemma i Delsbo firade familjen Brink

Publicerad:
Uppdaterad:

Det här har vi drömt om många år

Hemma i Åsbacka, tre kilometer utanför Delsbo, firade familjen Brink med tårta.

Och mamma Kerstin Andersson hade inte långt till glädjetårarna.

- Det här har man drömt om i många år, förklarar hon.

Tårtkalas hemma hos pappa Håkan, mamma Kerstin och lillasyster Johanna, 10 år.
Foto: INGE GARDH/HUDIKSVALLSTIDNING
Tårtkalas hemma hos pappa Håkan, mamma Kerstin och lillasyster Johanna, 10 år.

Det är en riktig idrottsfamilj. Pappa Håkan har spelat fotboll och vallade senare skidorna åt Jörgen under många år. Kerstin var en duktig skidåkerska och var den som ledde Jörgen i spåren när han tog sina första skär.

- Vi brukade åka därute på elljusspåret och nog var han duktig på att åka redan som liten, berättar Kerstin för Sportbladet.

Mer tårta i dag, kanske?

Första tävlingen kom Jörgen femma i ett lopp i Norrbo. Sedan har det bara fortsatt. Och Kerstin såg tidigt under gårdagens lopp att det var något stort på gång.

- Han såg jättestark ut i uppförsbackarna och mot slutet tänkte jag att det här kan inte vara sant, berättar Kerstin Andersson.

Men det är det. Och nu hoppas familjen Brink att Jörgen får slippa alla förkylningar som ställt till det för honom under tidigare år.

- Han har varit förkyld ofta och jag vet vad han har slitit för den här segern. Jag är så glad för hans skull, berättar Kerstin.

Och lita på att familjen Brink ska titta på målgången fler gånger. Lillasystern Jenny missade det tidigare men ska se det i efterhand.

Och kanske ta en bit tårta till.

För brorsan.

Martin Strömberg

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN