Leksand fick stopp på Modos fina svit

SPORTBLADET

Storstryk efter sju raka för Modo

LEKSAND

Modos fina svit fick ett abrupt slut på lördagen.

Leksand vann med hela 8-2 (1-0, 4-1, 3-1).

Samtidigt slog Robert Nilsson poängrekordet för B-juniorer.

Därmed var det slut på den sju matcher långa segersviten i elitserien och den fem matcher långa segersviten på bortaplan.

- Det har gått lite för bra på slutet och sådant jämnar alltid ut sig. Det är lika bra att ta skiten i en klump så vi kan rannsaka oss själva och göra en bra avslutning inför slutspelet, säger Pirro Alexandersson.

I första perioden hade Modo bra fart under skridskorna och Leksand fick jaga mycket puck. Emellanåt stack dock hemmalaget upp i farliga kontringar.

Därför kändes det som något av en kalldusch för Modo när Henrik Nordfeldt sköt 1-0 i power play, 26 sekunder före pausvilan.

- Vi har inte börjat så piggt på länge, tempomässigt. Också i den andra började vi starkt innan vi gjorde ett ödesdigert misstag, säger "Pirro".

Det utnyttjade Robert Nilsson som spelade fram Christer Olsson till 2-0 efter 2.13 i Leksands första anfall i mittenronden.

Magnus Hedlunds fina reducering till 2-1 hjälpte föga. En minut senare sköt Robert Nilsson in 3-1 och tangerade därmed Markus Näslunds poängrekord för B-juniorer.

- Därefter tog vi över matchen. Allting går vår väg och det är svårt att förklara hur det kan bli så, säger Leksands assisterande tränare, som fick se Robert Nilsson göra ytterligare två passningspoäng.

Och visst har "Robban" tänkt på rekordet.

- Jag har en polare som brukade påminna mig om hur mycket jag hade kvar till rekordet, säger Robert och ler.

Modo får fram till tisdag på sig att slicka såren, medan Leksand matchar redan på söndagen i Globen mot Djurgården.

- Därför var det skönt att vi hade ett så klart grepp efter två perioder. Då kunde vi gå runt på mer folk och med storsegern kom också stärkt självförtroende. Det är viktigt för det blir tufft i Stockholm, säger assisterande Leksandstränaren Ulf Skoglund.

TT