Innebandy

Fortsatte succén – inför förbundskaptenen

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Fyramålsskytten: Man kan inte kalla det tur

Jennifer Stålhult fortsätter att lasta in mål.

Inför ögonen på förbundskaptenen sköt succé-rookien fyra nya mål.

– Jag vet faktiskt inte vad det är som hänt, säger Täby-forwarden.

Jennifer Stålhult.
Jennifer Stålhult.

När Sportbladet rankade de tio största överraskningarna i årets SSL så toppades listan av Täbys nyförvärv Jennifer Stålhult, 24.

Och forwarden fortsätter att lasta in mål. Stålhult sköt fyra nya kassar i 5-7-förlusten mot Endre och har nu gjort smått otroliga 13 mål på de fem senaste matcherna vilket tagit fjolårets division ett-spelare upp till en femteplats i poängligan.

– Det fortsätter att gå bra för min del. Det viktigaste är att vi vinner matcher, men vi gjorde en bra match mot Endre och jag ska inte klaga när jag skjuter fyra mål. Jag är nöjd med min match, säger Stålhult.

– Det har gått bra hela säsongen och jag har en bra känsla i kroppen. Jag bara kör på och har ingen rädsla för att misslyckas. Sedan måste jag tacka mina kedjekamrater, de gör det enkelt för mig.

”Kan inte kalla det tur”

Med 14 gjorda mål i höst överskuggas Stålhult bara av stjärnorna Madelene Backlund och Malin Andréason i storlagen Rönnby och Kais Mora.

– Alltså, jag vet inte vad som hänt. Jag har inget bra svar till succén. Lägena jag hade mot Endre satt. Man kan inte kalla det tur, men det känns som att alla bollar går in för mig och att jag har en väldigt bra säsong framför mig.

På läktaren satt också förbundskaptenen Andreas Lundmark som var imponerad av fyramålsskytten.

Han bekräftar också att Stålhult är aktuell för landslaget till VM-kvalet i februari.

– Vi kommer testa lite nya spelare i det kvalet. Hon är en smart spelare som rör sig i de farliga ytorna och som har kyliga avslut. Forwards ska leverera och det gör hon. Hon är högaktuell för landslaget i kvalet.

Jennifer Stålhult:

– Jag visste inte att han var där under matchen och det kanske var lika bra. Men det var kul att leverera när han fanns på plats.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy