Laurén världsmästare – tog hem WBC-bältet

SPORTBLADET

Västerås/STockholm. Stor dramatik i tio tuffa ronder.

Mikaela Laurén var starkast – hon är ny världsmästare i lätt mellanvikt.

– Jag vill tillägna den här fajten åt Frida Wallberg, säger Mikaela Laurén, 38.

Aleksandra Magdziak Lopes inledde VM-fajten bäst, hon fick ett överläge mot Mikaela Laurén. Men svenskan kom in i matchen och jobbade bra med vänsterkroken, följt av en rak höger.

I rond sju fick hon in flera riktigt bra träffar, men lyckades aldrig knocka amerikanskan. Boxarna gick totalt tio ronder.

”Brutit ihop fyra gånger i dag”

Poängen räknades och domarna utsåg Laurén till vinnare. Det betyder att den 38-åriga svenskan, från Stockholm, är världsmästare efter poängseger mot amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes.

– Det känns otroligt, helt fantastiskt. Det är verkligen en dröm som har blivit sann. Det är det här jag tränat så hårt för och velat ha hela tiden. En dröm som är sann, säger Laurén till Sportbladet.

– Om jag ska vara ärlig har jag varit ett nervrak, jag har brutit ihop fyra gånger i dag, brustit ut i tårar. Jag har varit otroligt mycket mer nervös. Jag kunde absolut inte sova igår, vaknade flera gånger i natt. Jag vaknade tidigt i morse och har inte kunnat sova på hela dagen.

Tillägnar vinsten till Frida Wallberg

– Jag ville visa svenska folket att det går att boxa, att det händer folket att det går att boxa utan en olycka. Att jag tänker på henne och att svenska folket tänker på henne. Hon har verkligen varit en förebild, för att hon kämpar. Hon är en otroligt stor person, inte bara som boxare utan även som människa. Hon kämpar vidare, hon ger inte upp. Jag vet att hon har det oerhört tufft just nu, men hon kämpar vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning