Alonso till sjukhus efter krasch

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: GETTY SPORT

Den dubbla världsmästaren Fernando Alonso tappade kontrollen över bilen.

Han höll en hastighet av 150 km/timmen när han kraschade in i muren.

– Han är vid medvetande, hälsar McLaren.

McLaren-Honda har haft tunga försäsongstester, både i Jerez och i Barcelona. I morse tog Fernando Alonso över bilen efter Jenson Button och kunde köra igenom sitt program.

Men strax före lunchpausen tappade den dubbla världmästaren kontrollen över sin bil, det skedde i utgången av kurva tre på Circuit de Catalunya. Han höll en hastighet av 150 km/timmen och kraschade in i en skyddsmur.

Helikopter till sjukhus

Passet avbröts och en ambulans skickades till olycksplatsen. Den förde Alonso vidare till Medical Centre på banan och enligt FIA klarade sig 33-årige Fernando Alonso utan svårare skador, men han har förts med helikopter till sjukhus.

– Det är en ren rutinåtgärd, säger FIAs presstalesman Matteo Bonciani.

McLaren hälsar att Alonso själv har pratat med doktorerna, att han har röntgas och är oskadd så när som på en lättare hjärnskakning. Han stannar dock på sjukhuset över natten för observation.

– Han är okej och han är vid medvetande, säger Alonsos manager Luis Garcia Abad till Autosport.

Därmed är testerna avslutade för McLaren, som även under dagarna i Barcelona har haft det mycket tungt. Stallet har ett samarbete med motortillverkaren Honda som nu återkommer till F1 efter att man lämnade serien 2008. Inför förra säsongen ändrades reglementet rejält och McLaren-Honda har i år haft stora problem med just motorerna.

Svårigheter för Sauber

Även för Marcus Ericsson och Sauber har det var varit ett tungt test, i torsdags kraschade Felipe Nasr, i fredags fick Marcus Ericsson parkera sedan bilen fått problem med växellådan, i går tvingades stallet ställa in halva testdagen för att arbeta med växellådan och idag han man återigen haft tekniska problem.

Säsongens andra försäsongstest avslutas i Barcelona i kväll.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM