Frida Hansdotter

Hansdotter snuvades på VM-guldet

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

BEAVER CREEK. Mikaela Shiffrin snuvade Frida Hansdotter på guldet efter stor dramatik.

Men svenskan firade VM-silvret med glädje i natt.

– Jag har drömt om det här, säger 29-åringen.

Frida Hansdotter har haft en fantastisk säsong. Med fyra pallplatser och en fjärdeplats som sämst gick 29-åringen in i VM som favorit i slalomen.

Och Hansdotter pallade trycket.

19-åriga hemmahoppet Mikaela Shiffrin snuvade dock svenskan på guldet.

– Några sekunder tänkte jag: ”kan det gå?”, men sen såg jag att hon åkte väldigt bra sista delen så då visste jag att hon skulle ta det. Men samtidigt är det jättekul för henne att få göra det här på hennes hemmaplan. Jag har sagt det, är det någon som blir svår så är det hon men jag är supernöjd med mitt silver. Att ha åkt så här bra hela säsongen är helt magiskt för mig, säger Hansdotter.

”Nästan dödat dem”

Svenskan låg tvåa efter det första åket, fyra tiondelar efter Shiffrin. I det andra gick hon i mål i ledning. Shiffrin tappade på Hansdotter i början, men drog ifrån på slutet och vann med 34 hundradelar inför en extatisk hemmapublik.

– Jag vet hur mycket Frida kan attackera banan. Allt jag tänkte var att jag skulle hålla Frida bakom mig så skulle jag vara okej. Alla jag träffat har sagt att jag nästan dödat dem. Det var ingen meningen, men det var en bra show, eller hur?, säger Shiffrin om dramat.

Hansdotter har varit tvåa efter Shiffrin fem gånger i världscupen och under VM i Schaldming för två år sedan vann amerikanskan när Hansdotter knep bronset.

– Hade det varit en vanlig världscup hade jag tyckt att det varit surt. Men det är min andra VM-medalj och det är inte många som har VM-medaljer så det är jag supernöjd med, säger 29-åringen som har känt av pressen.

– I första var jag nervös, det är nog bara för att alla har tjatat och sagt att jag ska ta medalj. Det är tufft att ha pressen, men jag är glad att jag klarade det.

”Ska ge henne en rejäl match”

Hansdotter firade silvret med familjen och pojkvännen Richard i natt. Men det blir ingen vila för svenskan som reser vidare till Maribor för nästa veckans världscuptävling.

Där tänker Hansdotter ta revansch. Hon leder slalomcupen före Shiffrin och planerar att knäcka 19-åringen och ta hem titeln.

– Det är klart att man redan är framme i Maribor nästan för det är så viktiga race alla race som går. Jag ska försöka ge henne en rejäl match.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Frida Hansdotter

Alpint