Annika Sörenstam

Sörenstam väljs in i golfens finrum

Av: 

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

”Det är en otrolig ära”

Annika Sörenstam
Annika Sörenstam

Efter 260 år öppnade golfsportens mest anrika klubb upp dörren för kvinnor.

I dag valdes sju damer in – en av dem Annika Sörenstam.

– Det är en otrolig ära, säger 44-åringen.

I 260 år hade The Royal and Ancient golf club sagt nej. Men i september – efter att 2 400 manliga medlemmar hade röstat – berättade golfsportens mest anrika klubb att kvinnor har rätt till att söka medlemskap.

I dag meddelade The Royal and Ancient golf club att de har bestämt sig för att välja in sju kvinnliga medlemmar. En av dem är Annika Sörenstam, 44.

– Jag blev uppspelt när jag fick höra att Royal & Ancient golf club skulle tillåta kvinnliga medlemmar. Att väljas bland en av de första är en otrolig ära, säger Sörenstam.

”En historisk dag”

De andra kvinnliga medlemmarna är prinsessan Anne, brittiska golfarna Laura Davies och Belle Robertson, samt amerikanskorna Renee Powell, Louise Suggs och fransyskan Lally Segard.

– Det är en ära och ett privilegium för The Royal and Ancient golf club att få välkomna de här anmärkningsvärda kvinnorna som hedersmedlemmar, säger klubbchefen George Macgregor.

– Det här är en historisk dag för klubben.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Annika Sörenstam

Golf