Wozniacki har samlat in över en halv miljon

I dag avgjordes New York City Marathon.

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki, 24, sprang det världsberömda loppet för kampanjen ”Team for Kids” – och har i skrivande stund samlat in över 600 000 kronor.

I ett kylslaget New York avgjordes i dag stadens världsberömda maratonlopp.

Bland de tusentals deltagarna återfanns den danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki, 24. Världsnian sprang loppet till förmån för kampanjen ”Team for Kids”, som stödjer löparverksamheter riktade mot barn.

Wozniacki har via sin sida Crowdrise i skrivande stund samlat in över 600 000 kronor.

Gratuleras av Williams

Hon sprang in på tiden tre timmar, 26 minuter och 33 sekunder och vid mållinjen gratulerades och kramades hon om av ingen mindre än Serena Williams.

”Är det normalt att gråta när någon har avslutat ett maraton? Så stolt över dig Caro!”, skriver Williams på Twitter.

För ESPN medger en skrattande Wozniacki att hon kanske inte hade den bästa uppladdningen inför loppet.

– Jag tror att jag har gjort precis allt som man inte ska göra före ett maraton. Jag var på Halloweenfest för tre dagar sedan och kom hem fyra på morgonen, berättar hon.

– Men publiken var fantastisk. Det är en sådan otrolig erfarenhet, jag är så stolt och glad att jag genomförde det, och till och med på en cool tid, fortsätter hon.

Dubbelt Kenya i toppen

Kenyanerna Wilson Kipsang och Mary Jepkosgei Keitany vann herrklassen respektive damklassen i årets upplaga av New York City Marathon.

Kipsang sprang in på 2.10.55, den långsammaste vinnartiden sedan 1995, medan Keitany vann på 2.25.07.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN