Bröt 62-åriga sviten: "Fansen kör all-in"

SPORTBLADET

IFK Kristianstad säkrade seriesegern i elitserien

1 av 4 | Foto: Storpublik när Kristianstad säkrade seriesegern.

I Kristianstad pågår ett fredagsparty som går till historien.

För första gången på 62 år har staden en elitseriesegrare i handboll.

– Det är all-in för fansen, säger IFK Kristianstads Daniel Lindgren.

Seger mot Ricoh och IFK Kristianstad hade säkrat seriesegern. Då slog klubbchefen Nikolas Larsson på med stora trumman inför matchen.

I Kvällsposten utlovade han "ett fredagsparty som går till historien" vid vinst – och efter 29–22 är det fest hela natten lång i östra Skåne.

– Det är Kristianstad-folket värda. Det kan nog höras en del, så jag skulle inte vilja bo mitt i stan just nu. Det är nog all-in där känns det som, det är många som är glada och stolta, säger Daniel Lindgren.

"Är få förunnat"

Själv tog han det desto lugnare ("det är match på onsdag igen"), men visst var han lycklig.

– Det är lite firande. Det är en fjäder i hatten och ett delmål som är nått. Så nu har vi kommit en bra bit på vägen, men det roligaste är fortfarande kvar, säger Lindgren.

Det var som vanligt nästan lapp på luckan också den här gången. 4 966 åskådare skrek fram sitt lag i Kristianstad Arena.

– Fredagar är det fantastiskt i Kristianstad, då höjs det ännu en nivå. Det var jättebra stämning med stående ovationer efteråt. Laget gick runt och gjorde vågen till alla. Det är få förunnat att få uppleva den stämningen i svensk handboll. Publiken bär oss framåt.

För seriesegern får IFK Kristianstad också 100 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM