Skrällgänget föll platt

SPORTBLADET

Linköping nollade Helsingborg

Foto: Deppigt i Helsingborg.

Helsingborg skrällde mot Pixbo i kvarten.

Men i första semifinalmatchen mot Linköping blev det platt fall.

– De kör över oss, säger Linus Nordgren till TV12 efter 0-5-förlusten.

Helsingborg stod för en dunderskräll i kvartsfinalen när man slog ut Pixbo, vilket var första gången på 17 år som seriesegraren åkte ut redan i första slutspelsrundan.

Skåningarna kunde dock inte rida vidare på den vågen i första semifinalmatchen mot Linköping, där det blev platt fall.

Hemmalaget fick en tidig 2-0-ledning och vann till slut med klara 5-0.

– Linköping körde över oss. Vi var inte med och vi var dåliga. Vi kunde inte sätta två passningar i rad ens, säger Linus Nordgren till TV12, som hade sin analys av vad som fallerade klar:

”Det satt i handlederna”

– Det var passningsspelet. Vi kom ut och bjöd på ett par kassar direkt, redan där kände vi att vi inte var med i matchen. Det satt i handlederna, det var alldeles för dåligt med klubba och boll.

Hann ni inte ladda om efter Pixbo-serien?

– Det som har varit har vi släppt. Men det var värdelöst att komma hit och göra en plattmatch direkt. Jag vet inte vad vi kan ta med oss från detta, men det är bara 1-0 i matcher.

”Två billiga mål”

Vad säger du om din egen insats?

– Jag gör precis som alla andra en plattmatch. Jag och i stort sett alla med mig måste höja sig.

För Linköping innebar segern femte raka slutspelssegern, efter att laget svept Warberg och vunnit med 4-0 i kvartsfinalen.

 – Vi fick två billiga mål på slutet och det var tajt länge, men vi gjorde en bra match. I alla fall defensivt. Det kanske inte var så publikfriande, men det är klart att vi är nöjda med 5-0 och det är ett bra kvitto för oss, säger Linköpings-forwarden Mikael Karlsson till TV12.

ARTIKELN HANDLAR OM