Skidskytteprofilen ny ordförande: ’Hedrande’

Sofia Domeij tar över klubban i Svenska skidskytteförbundet

avSimon Sjöstrand

Foto: MARCUS ERICSSON
Sofia Domeij

En profil i svensk skidsport.

Nu blir Sofia Domeij, 42, ny ordförande i skidskytteförbundet.

– Det känns mycket hedrande, säger hon i ett pressmeddelande.

Sofia Domeij var med i längd- och skidskyttelandslaget i 15 år.

Hon körde två VM och flera säsonger i världscupen innan hon avslutade karriären 2011.

Nu är hon klar för nästa uppdrag:

Sofia Domeij tar över som ordförande i Svenska skidskytteförbundet efter Olle Dahlin och blir därmed högsta ledare för svenskt skidskytte.

”Ser fram emot det”

– Det känns mycket hedrande och det är med stor tillförsikt, jag kliver in som ordförande i SSSF. Det är ett väl fungerande förbund och ett stort förtroende som ska förvaltas för att fortsätta resan med att utveckla vår sport och vår organisation och det ser jag fram emot, säger Sofia Domeij i ett pressmeddelande.

Hon har varit vice ordförande sedan 2017. Sedan tidigare är hon också utbildad civilingenjör i teknisk kemi och bor numera i Örnsköldsvik.

Tidigare ordföranden Olle Dahlin blev i somras president för det internationella skidskytteförbundet IBU.

– Svenskt skidskytte har ett fantastiskt år i ryggen, vi har firat 30 år, gjort en av de absolut bästa säsongerna någonsin och fått en svensk president i det internationella skidskytteförbundet, säger Sofia Domeij.

Hon har roliga månader framför sig. I mars avgörs skidskytte-VM i svenska Östersund.

– I vårt framtida arbete ska vi fortsätta vara ett av världens bästa landslag samtidigt som barn, ungdoms och juniorverksamhet ska växa. Jag vill skapa möjlighet för fler att vara med och utöva vår sport. Vi ska även jobba vidare med och utveckla eventdelen och vi ska vara den självklara partnern för företag och organisationer som vill exponera sitt varumärke med en framgångsrik, populär och mer hållbar idrott, säger Sofia Domeij.

Skidskytte-VM avgörs 7–17 mars 2019.

ARTIKELN HANDLAR OM