Handboll

Stämmer klubben – efter avskedet

avSimon Sjöstrand

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN

Handbollstränaren Magnus Frisk fick sparken från Skövde i mars.

Nu stämmer han klubben, via Spelarföreningen Handboll Sverige.

Han blev avskedad utan saklig grund”, skriver föreningen i ett uttalande.

Tränarlegendaren Magnus Frisk ledde Skövde i 24 raka år, men i november kom beskedet att han inte skulle få förlängt kontrakt.

Och i mars fick han sparken.

Enligt Frisk handlade det om ”personliga saker”.

Kan bli skadestånd

– Det har väl funnits en uppfattning, som jag tycker är felaktig, att det inte går att samarbeta med mig. Jag har inte haft så mycket dialog med styrelsen som man borde ha egentligen, sa Frisk till Sportbladet, och fortsatte:

– Den sista lösningen (när han fick sparken just före kvalet) är den allra tråkigaste delen. Jag har inte fått någon rimlig förklaring. ”Få in mer energi”... ja, det kan man ju ha delade meningar om.

Nu kommer nästa steg i tvisten.

På måndagen meddelade Spelarföreningen Handboll Sverige, som företräder Magnus Frisk, att man kommer lämna in en stämningsansökan mot Skövde.

Frisk blev den 22 mars i år avskedad utan att saklig grund härför förelåg. Detta innebär att klubben begått ett kontraktsbrott som kan medföra ett allmänt skadestånd”, skriver föreningen på sin hemsida.

”Har tröttnat på det”

Föreningen skriver också att Skövdes ordförande Anders Löfvenborg ”har bestridit betalningsskyldighet för ett allmänt skadestånd till Magnus Frisk”. Enligt SHS har man under en dryg månads tid – förgäves – väntat på besked från Löfvenborg om vilken advokat som ska företräda klubben i tvisten.

Skövde Nyheter har pratat med spelarföreningens ordförande Arne Johansson, som utvecklar:

– Det fanns ett avtal mellan två parter och då kan inte den ena parten ensidigt bryta det och bara kliva av. Man måste påtala och markera att det är ett kontraktsbrott, säger Johansson till tidningen.

SN: Har du haft mycket kontakt med Skövde HF?

– Många gånger. Men de har en viss förmåga att förhala detta och inte komma med de besked vi vill ha. Nu har vi tröttnat på det. Vi vill komma till en uppgörelse, att klubben gör rätt för sig. Om det sker via förlikning eller domstol får framtiden utvisa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll

Skövde HF