Jagar första SM-guldet i klubbens historia: ”Roligt utgångsläge”

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Beata Kollmats jagar guld med sitt Kopparbergs/Göteborg.

Linköping och Rosengård tippades göra upp om SM-guldet.

Men när det vankas seriefinal i dag är det Piteå och Göteborg som möts.

– Vi hade kanske inte förväntat oss att ligga så här pass högt upp, men vi vet ju att vi har bra spelare och bra tränare, säger lagkaptenen Beata Kollmats om succésäsongen.

Kopparbergs/Göteborg åkte upp till Piteå redan under lördagen för att vara så bra förberedda som möjligt.

– Vi har sex raka nu, så det gör gott för självförtroendet. Det är klart det är roligt att det har gått så bra, säger lagets kapten, Beata Kollmats, inför den heta seriefinalen.

”Chansen till SM-guld finns”

Hennes lag sågs som outsiders inför säsongen – men få trodde nog att det skulle gå så här bra. Med endast två poäng upp till Piteå lever drömmen om SM-guld i högsta grad – ett guld som i så fall skulle bli klubbens första någonsin.

– Det är väl klart att man känner att chansen till SM-guld finns. Men det är många matcher kvar och vi fokuserar på en match i taget. Det är ett roligt utgångsläge. Vi får se om det räcker redan i år, säger 26-årige Kollmats.

Varför har det gått så bra?

– Det har skett lite förändringar och vi har fått in många duktiga spelare och ledare. Vi har en stark tro på oss själva och vet att vi är duktiga. Sedan hade vi kanske inte förväntat oss att ligga så här högt upp, men vi är heller inte överraskade att vi gör det.

Hur ska ni lyckas slå Piteå?

– Vi vet ju att Piteå är ett fysiskt lag. De är bra på det de gör och krigar hårt. Vi är beredda på deras spelidé. Men om vi har ett starkt försvarsspel så finns det goda chanser att vända hem till Västkusten med tre poäng.

Berömmer nyförvärvet

Under sommaren har Göteborg tappat anfallsstjärnan Christin Press. Men från Hammarby har man värvat ersättaren, Julia Zigotti, som gjort fem mål i den grönvita dressen under vårsäsongen.

– Hon har sett mycket bra ut. Hon är lurig och smart jobbar hårt. Ett jättebra nyförvärv, berömmer Kollmats.

En seger i Norrbotten under söndagen tar Göteborg upp i ensam serieledning.

Hur går det i matchen?

– Jag brukar inte tippa resultat, men om vi följer vår matchplan tror jag att vi har chansen att vinna, avslutar Kollmats.

Publicerad: