Innebandy

Balrog polisanmält – av poängkungen

avJonatan Fast

Infekterat pengabråk skakar innebandyklubben Balrog

Balrogs poängkung Mikael Karlsson polisanmäler sin egen klubb för urkundsförfalskning:

– De vägrar att visa mitt riktiga kontrakt och försöker lura mig med ett avtal som jag aldrig tidigare sett, säger en rasande Karlsson enligt eurosport.se.

Foto: BILDBYRÅN
Mikael Karlsson är rasande och polisanmäler sin klubb Balrog för urkundsförfalskning.

Det handlar alltså om oenighet kring Mikael Karlssons kontrakt. Balrog hävdar att man omformulerade kontraktet 2008 – medan Karlsson menar att det är ett kontrakt från 2007 som ska gälla. Allting uppdagades när Karlsson och Balrog nyligen satt i ett möte.

”Aldrig sett det där jävla avtalet”

– De hade förlängt min kontraktsperiod, sänkt lönen, ändrat tilläggspunkter och datumen på kontraktet och scannat in min underskrift. Jag hade aldrig sett det där jävla avtalet tidigare. Jag skrev på originalet 2007 men på det kontrakt som de visade på mötet stod det att jag kom till klubben i maj 2008, säger Karlsson.

Balrogs sportchef Thony Andersson är totalt oförstående till anklagelserna och menar att Karlsson visst skrev under ett nytt kontrakt 2008.

”Tycker vi ska göra rättslig sak”

Det luktar så illa att man mår dåligt. Jag och Micke hade ett möte där vi kom överens om ett tilläggsavtal och ett nytt kontrakt. Urkundsförfalskningen är banal och den är lätt att döda. Om han hävdar att vi har gjort oss skyldiga till det så tycker jag att han ska göra rättlig sak av det. Jag sätter mig gärna i vilket öppet forum som helst och diskuterar det här, säger Andersson.

Men Mikael Karlsson, som gjorde 54 poäng på 26 matcher för Balrog förra säsongen, är säker på sin sak:

– Klubben har kränkt mig genom att mena att jag skrivit på ett nytt kontrakt. De har lurat mig och ljugit för mig. Jag vill lämna klubben och tänker polisanmäla dem, avslutar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy