Jonsson tvekar om VM-start

SPORTBLADET

”Kändes som jag fick knivar instuckna i sidan”

Foto: Bildbyrån
Andreas Jonsson (vit hjälm) avgjorde för Dackarna.

Bättre, men långt ifrån bra. Andreas Jonsson var efter fredagens träning tveksam om han skulle kunna köra lördagens VM-tävling i Daugavpils.

– Jag tvingades avbryta träningen. Det kändes som jag fick knivar instuckna i sidan, sade han till TT.

Jonsson har fortfarande ont i ryggen efter den otäcka kraschen i Målilla i tisdags. Ändå var han optimist innan han satte sig på cykeln på fredagen för att träna.

– Ryggen har känts mycket bättre, det gjorde den redan under torsdagen. Men när jag väl körde var det smärtsamt så in i helsike. Det svartnade för ögonen när det högg tag och studsade. Som att få knivar instuckna i sidan, sade Jonsson.

Banprepareringen var heller inte gjord till fördel för Jonsson.

– Nej, knappast. De hade lagt på 160 ton med nytt material och även de som inte hade ont hade stora problem att ta sig runt, sade Jonsson.

Om det blir tävling eller inte bestämmer Jonsson under lördagen.

– Kanske jag mjukade upp musklerna lite när jag körde några varv på fredagen, jag hoppas det. Jag kommer också att prova att kyla musklerna mycket mer för att dämpa smärtan. Om det inte känns värre än det gjorde i dag lär jag i alla fall göra ett försök, sade Jonsson.

Inte heller den andre svenske föraren i VM-serien, Fredrik Lindgren, gillade banan.

– Folk säger att det är ett plus för mig när det är mycket material på banan men det vet jag inte. Man måste åka hårt och det klarar jag även om jag inte gillar det, sade Lindgren.

För ett par månader sedan körde Lindgren ett VM-kval just i Daugavpils och det anser han själv ha haft nytta av.

– Jag vet vilka linjer på banan som är bra. Men själva banan gillar jag inte och jag tror ingen annan heller gör det. Det är långa rakor och svängarna är inte i proportion. Motorerna får jobba väldigt annorlunda, sade Lindgren.

Regerande världsmästaren Nicki Pedersen finns inte med på startlinjen på lördagkvällen. Han är opererad och ersätts av landsmannen Niels Kristian Iversen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway