Motorlistan 4/7

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
TILLBAKA Kenny Bräck gör comeback inom motorsporten, och har chansen att göra om Marcus Grönholms bedrift.
SPORTBLADET

1) Johan Carlsson

Det är svensken som tog åtta VM-poäng i Lettland senast och nu är det VM på hemmaplan. Motocrossen har intagit Uddevalla och storfavorit är VM-ledarn Antonio Cairoli, Italien. Håll även koll på Elin Mann, hon kan mycket väl köra in på en pallplats

2) Kenny Bräck

Kenneth Hansen i all ära visst håller vi tummarna för honom och de andra svenskarna i Höljes. Men det mest spännande känns ändå som Kenny Bräcks comeback. Kan han göra om Marcus Grönholms bedrift och vinna premiären? Hårt motstånd för rallycrosskillarna även av rallystjärnan Henning Solberg.

• TV 4 Sport, söndag kl 15.00

3) Fernando Alonso

Jag har säkert skrivit tio artiklar det senaste året om att spanjoren ska vara klar för Ferrari och i veckan dök det ryktet upp igen. Så bli inte förvånade om italienarna gör övergången offentlig i samband med hemmaloppet på Monza.

4) Joey Logano

Den yngste segraren i Sprintcups historia. Den 19-åringe supertalangen vann NASCAR-loppet i Loudon och i helgen är det dags för säsongens andra lopp på Daytona.

• Viasat Motor, söndag kl 01.30

5) Danica Patrick

Det ryktas om NASCAR för världens hetaste racingtjej. IRL-stjärnan för samtal med bland annat Roush Fenway Racing.

– Det handlar om att hon är intresserad av NASCAR, säger chefen Geoff Smith enligt motorsporttotal.

Hon pratar även med Chip Ganassi, vars team kör IRL.

6) Stéphane Peterhansel

Dakarlegendaren som har nio segrar kör tävlingen 2010 också, men när nu Mitsubishi dragit sig ur kör han istället för BMW.

7) Rickard Rydell

Svensken tog åtta poäng senast och är VM-femma inför helgens lopp i Porto, Portugal. Hans SEATkollega Yvan Muller leder mästerskapet och den här helgen kör både Lada och BMW med 40 kg +, medan SEAT kör helt utan extravikt.

• Eurosport söndag kl 12.15 och 17.30

8) Adrian Campos

200 personer ska anställas och den 10:e januari ska F1-bilen testas på bana. De första testerna i vindtunneln gjordes i veckan och Sebastien Buemis (Toro Rosso) kusin Natacha Gachnang är klar som testförare. de två förarna beräknas presenteras i samband med Valencias GP. Det ryktas bland annat om Pedro de la Rosa och Jac Villeneuve.

9) Frank Williams

De båda F1-teamen Force India och Williams är fortfarande uteslutna ur FOTA, teamens organisation, efter budgetbråket tidigare i vår och sommar. Enligt GPUpdate.net planerar inte FOTAteamen att välkomna dem in i gemenskapen igen. I alla all inte än.

10) Tony George

Han lämnar jobbet som chef för Indianapolis Motorspeedway och IRL. Hans ersätts av Jeffrey G. Belskus som tar över IMS och W Curtis Brighton som tar över hans andra uppdrag. Själv kan George nu koncentrera sig på sitt IRL-team.

Motorstopp

Mika Kallio

Nordens och Finlands MotoGPhopp missar helgens tävling i USA. Pramacföraren skadade ringfingret i Assen och tvingas vila till tävlingen på Sachsenring om tre veckor.

• Viasat Motor, söndag kl 22.30

ARTIKELN HANDLAR OM