Thörner och Chicherit knep första segern

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Blågula framgångar den elfte tävlingsdagen

Etappsegrare Guerlain Chicherit med Tina Thörner som kartläsare vann den 22 mil långa specialsträckan mellan Santiago och San Juan. FOTO: AFP

Den franske BMW-föraren Guerlain Chicherit och hans svenska kartläsare Tina Thörner var snabbast av alla under den elfte tävlingsdagen av Dakarrallyt.

Efter att ha haft en del strul under de tidigare etapperna stämde allting äntligen för Thörner och Chicherit under den 22 mil långa specialsträckan mellan Santiago och San Juan.

– Jag frågade chefen om jag fick släppa loss lite mer och han sa att det var okej bara jag höll bilen på vägen. Jag attackerade direkt från start och vi var nära att krascha med Nasser Al-Attiyah. Han ville inte släppa förbi oss, vi låg dörr vid dörr i cirka hundra meter. Han körde in framför mig i en kurva, men i nästa kurva gick jag förbi. Det var nära ögat, säger Guerlain Chicherit.

Tuff kamp med Al-Attiyah

Hans co-driver Tina Thörner jublade också över segern.

– Det var rena stock car-racet. Ingen såg något och Nasser rullade nästan när han försökte blockera oss. Det var helt otroligt att vi inte fick punkteringar under dagen, berättar hon.

BMW-bilen var 30 sekunder före argentinaren Orlando Terranova och hans kartläsare Pascal Maimon som slutade tvåa på etappen.

Wallentheim tappade hjul

Det andra svenska bilekipaget, Pelle Wallentheim och Olle Ohlsson, var inte riktigt lika lyckosamma. I tisdags under den tionde etappen hade de tagit sin bästa placering, då de körde in på 17:e plats. Men under den elfte tävlingsdagen slutade ekipaget 52:a. Orsaken var att de tappade ett hjul och sedan upptäckte att bultarna på de övriga hjulen satt löst. Det var bara att köra lugnt för att ta sig i mål och det var en mycket frustrerad Wallentheim som tvingades hålla igen.

Totalt i bilklassen leder Carlos Sainz fortfarande, fyra och en halv minut före Nasser al-Attiyah. Thörner och Chicherit ligger femma, två och en halv timme efter Sainz. Wallentheim och Ohlsson är 25:a.

I motorcykelklassen körde Thomas Berglund in som 19:e man på den elfte etappen, medan Annie Seel var 39:a. Berglund som kraschade under den tionde etappen och tappade två placeringar totalt, fick starta längre bak under onsdagens etapp. Totalt ligger Thomas Berglund på elfte plats.

– Jag är verkligen nöjd med körningen idag, cykeln gick som en raket. Synd bara att högerhanden fortfarande är stum efter kraschen på den åttonde sträckan, annars hade det här varit en riktigt snabb dag, skriver Seel på sin webbplats.

Totalt sett ligger Annie Seel på 50:e plats, mc-klassen leds av fransmannen Cyril Despres som är en timme och tjugo minuter före Francisco Lopez Contardo.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally