Mästerlig i regnet

avAnna Andersson

Webber tog sin första pole – nu siktar han på första segern

Nürburgring betyder regnkaos - det gillar Mark Webber.

Trea efter skyfallet 2007 och poleposition i år.

– Kanske kanske kan jag ta min första seger i morgon, säger Red Bullföraren.

Knyter näven Mark Webber var mycket nöjd efter att ha tagit pole position i Formel 1 för första gången. FOTO: GETTY IMAGES

Nürburgring utanför tyska Köln är känd för de väldigt svåra väderförhållandena, senast F1 körde på banan 2007 var det ett fruktansvärt regn och loppet var enormt kaotiskt.

I dagens kval var det liknande förhållanden och Mark Webber tycks trivas på banan. Han var trea i loppet 2007 och i dag tog han sitt livs första poleposition.

– Det är en mycket speciell dag för mig, jag har varit nära flera gånger och i dag fungerade det äntligen. Vi var snabba under hela helgen och jag lyckades på mitt sista varv, säger han.

– Jag hoppas att jag kan ta min första seger. Jag har en fantastisk möjlighet att klara av det.

Vill ha långtråkigt

Så han hoppas på fint väder och en bra start.

– Jag tycker att det vore fantastiskt om det är ett långtråkigt lopp i morgon. Vi är förberedda för alla väder och vi vet att vi kan konkurrera.

Även den andra Red Bullbilen med hemmaföraren Sebastian Vettel var snabb, men han slutade fyra i kvalet. Tysken som vann senast är lite besviken:

– Bilen var helt okej, men mitt sista varv var inte det bästa som jag kört den här helgen, nu får vi se vad som händer i morgon, säger VM-trean till motorsporttotal.

– I morgon är det full attack som gäller. Vi har ingenting att förlora och nu måste fansen helt enkelt hålla tummarna ännu lite hårdare för mig.

Sutil stora överraskningen

Rubens Barrichello, Brawn startar som tvåa och VM-ledaren Jenson Button startar som trea, även om han hade den snabbaste tiden i den första sektorn.

– Efter det här galna kvalet är jag glad över att jag har en plats bland de tio främsta. Jag är trea, vad mer kan jag behöva, säger britten Button som bara körde ett varv i kvalfinalen, i slutet av den andra kvalomgången var han 14:e man.

– Den andra kvalomgången var helt vansinnigt, men väldigt roligt. Vi hade problem med däcken under uppvärmningen och när man då kör igenom vatten så blir det fruktansvärt svårt.

Den stora överraskningen är Adrian Sutil, Force India, tysken startar som sjua i morgon.

– Det är helt fantastiskt, säger tysken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1