Segerknocken

SPORTBLADET

Först besegrade Serena systern – sedan sågade hon världsettan Safina

WIMBLEDON. Serena Williams knockade sin syster Venus i Wimbledon-finalen.

Sedan delade hon verbalt ut ytterligare en smäll – mot ryska världsettan Dinara Safina.

– Den som är regerande mästarinna i tre Grand Slam-turneringar kanske borde toppa rankningen, säger amerikanskan.

Venus Williams, 29, var på jakt efter sin tredje raka Wimbledon-titel, men hennes urstarka lillasyster spelade i princip felfritt och vann med 7–6, 6–2.

Efter en timme och 27 minuters spel kunde Serena ta emot ”Rosewater dish”, idrottsvärldens mest åtråvärda silverbricka, och posera inför horden av fotografer.

27-åringen, som inte vunnit Wimbledon sedan 2003, njöt av varje sekund.

– Det här är helt otroligt. Det är inte ofta jag känner så, men jag förväntade mig inte att vinna.

Jagar idolen

Serena Williams har nu elva Grand Slam-titlar på meritlistan och kan snart vara större än sin egen förebild.

– Jag tittar redan på nästa mål, att vinna lika många titlar som Billie Jean King, som är min idol. Det vore ännu bättre, säger hon.

Billie Jean King vann tolv Grand Slam-titlar, varav nio under proffseran. Serena Williams är inte lika imponerad av Dinara Safina.

Trots att amerikanskan har vunnit tre av de fyra senaste Grand Slam-tävlingarna – US Open, Australian Open och Wimbledon – är det ryskan som toppar den årsbaserade rankningen. Safina har aldrig vunnit en Grand Slam-titel och har varit chanslös mot systrarna Williams i år.

Inte imponerad

Serena vann finalen i Australian Open med 6–0, 6–3 medan Venus bara släppte ett game när hon mötte ryskan i semifinalen i Wimbledon. Resultaten och rankningen talar inte samma språk.

Ser du dig som nummer ett?

– Jag ser mig själv som nummer 2. Dinara har gjort ett bra jobb för att bli nummer ett. Hon vann ju i Rom och Madrid, säger Serena Williams och brister ut i ett förtydligande skratt.

Bara timmar efter, vann systrarna Williams damdubbeln tillsammans. Ett syskonpar som dominerat Wimbledon under 2000-talet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis