Skandalinslaget väckte känslorna

SPORTBLADET

TV-krönika Emma Suslin

Trots att det nog inte varade mycket längre än två minuter väcktes massor av känslor. Emir Osmanbegovics inslag om IFK Göteborg-skandalen satte ribban högt för hela Tipslördag i TV4.

Dramatiskt, känslofullt och ackompanjerat av stämningsgivande musik berättades historien som ruskade om fotbolls-Sverige i juni 2005.

Det behövs inte mer än så för att en sändning ska lämna någon slags avtryck.

Med skattehärvan färskt i minnet fick matchen Helsingborg – IFK Göteborg en extra dimension och kändes viktigare än den redan var.

Allsvenskan i sig är ju rena rysaren nu med tränarbyten som avlöser varandra. Det känns nästan som att ingenting förvånar längre.

I början av Tips-lördag gästade Håkan Mild studion. När Henrik Larsson chippade in 3–0 fick Mild inta en helt annan roll. Att lugna IFK-supportrarna. Kameran fångade honom när han stod mellan havet av arga fans och poliser och vakter.

Jag vet inte om han lyckades med uppgiften. Men det var imponerande att se honom där, helt lugn, bara någon meter från supportrar på väg att storma planen. Otroligt modigt gjort. En förebild för andra ledare.

När Henrik Larsson kom tillbaka till Sverige förlorade han snabbt den plats han hade i mitt hjärta.

Han var arrogant och tjurig i intervjuer och spelet imponerade inte alls som det gjorde förr.

Knytnäven blev avgörande.

I går vann han mig tillbaka. Han var helt fantastisk i första halvlek och jag kan bara hålla med Ola Wenström som sa att han fick gåshud av Henkes spel.

För dig som vill ha fotboll i mer lättflytande form kan jag upplysa om att det är premiär för FCZ i kväll.

Själv är jag fortfarande mätt efter första säsongen och kommer göra allt för att se så få avsnitt som möjligt.

Emma Suslin