Pedersen hotade Andersen

SPORTBLADET

”Det var olustigt”

Bråket mellan de danska speedwaystjärnorna Nicki Pedersen och Hans Andersen går vidare. Innan söndagens ligamatch i Polen hotade Pedersen Andersen.

– Det var olustigt, han sade till mig att något skulle hända mig på eller utanför banan, säger Andersen till TT.

Foto: FÖRBANNAD Nicki Pedersen är förbannad på landsmannen Hans Andersen.

VM-ledaren Pedersen och VM-trean Andersen har haft några tuffa bataljer de senaste veckorna. När Andersens Dackarna gästade Gubbängen och Hammarby för några veckor sedan hamnade Pedersen i skyddsstaketet efter en hård kamp. I danska mästerskapen hade de också en tuff duell, precis som i semifinalen under Målillas VM-tävling i lördags.

– Han har problem när jag kör ifrån honom. Bilderna har visat att jag inte gjort några fel. Jag tror inte Nicki lämnat så mycket plats åt mig om situationerna varit omvända, säger Andersen.

– Jag har aldrig tidigare varit med om att bli hotad dagen efter en tävling. Visst kan det hända direkt efter ett heat, men inte som det skedde nu, fortsätter han.

Under söndagens ligamatch i Polen tog Andersen bara fyra poäng, hans sämsta insats på länge och Pedersens hot var en av anledningarna.

– Det fanns kvar i huvudet, men det var inte hela sanningen. Jag var trött och hade också problem med mina maskiner, säger han.

Någon anmälan till det internationella förbundet, FIM, kommer Andersen inte att göra.

– Nej, nu får det vara slut på detta. Men eftersom Nicki sagt så mycket till pressen var jag också tvungen att säga min åsikt, avslutar Andersen.

När TT träffade Nicki Pedersen inför tisdagens elitseriematch ville han inte gå in på bråket:

– Jag har ingen kommentar till det där med Hans, han bara snackar, jag vill koncentrera mig på att åka speedway.

Nästa möte mellan Pedersen och Andersen på banan blir på söndag i en dansk tävling i Holsted.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway