En seger som var extra skön

SPORTBLADET

Krönika av Joe Hachem

Det är alltid stort att vinna.

Men ­ibland känns en vinst så mycket större än andra.

Five Diamond World Poker Classic i Las Vegas var så mycket mer än att bara vinna 2,1 miljoner dollar.

Pengarna är alltid roliga. Men det var att vinna just den tävlingen, på det sättet som jag gjorde, mot de fantastiska spelare som var i finalen och genom denna vinst bli en av den lilla skara av stora pokerspelare som vunnit både WSOP och WPT som gör att jag fortfarande får en skön känsla i kroppen när jag tänker på det.

Jag älskar ruter dam

Jag kände mig stabil under hela turneringen. Och när jag var tvungen att ha lite flyt satt de viktiga korten även där. En viktig händelse var när jag vann en stor pott med par i damer mot ett ess och en kung. Ett ess kom på turn men turen var på min sida och ruter dam kom på rivern som verkligen räddade mitt spel. Den handen kändes som signalen som visade att detta var min turnering och jag kommer alltid att älska ruter dam efter det! När den landade visste jag att alla bad beats som jag lidit av tidigare var som bortblåsta.

Det är en viktig känsla att ha. Jag litade på mitt eget spel och kände mig lugn vid finalbordet.

Det är när du tror på ditt spel och på korten som flytet kommer.

Laddar för Bahamas

Så denna vinst är ett kvitto på att jag är en bra pokerspelare, väl i klass med de andra legendariska namnen i denna exklusiva klubb som Doyle Brunson, Carlos Mortensen och Scotty Nguyen. Vilken härlig klubb att vara med i!

Nu ska jag koppla av inför nästa tävling och njuta av segern för att sedan ladda inför nästa turnering, Pokerstars Caribbean Adventures som börjar om några dagar på Bahamas.

Varje torsdag turas tre pokervärldsmästare – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sport­bladet. Alla tre spelar för Pokerstars.

Joe Hachem

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker