Killarna räknar påsättningar

SPORTBLADET

– tjejerna planerar aborter

Jag håller på att skratta ihjäl mig.

Vilken vansinnigt rolig fotbollsfilm.

Foto: KILLARNA TRÄNAR, TJEJERNA TRÅNAR ”Jag trodde att tjejer spelar fotboll i Gothia Cup, men jag kanske har fattat fel?”, undrar Lasse Anrell.

Såg ”Ciao Bella” på bio. Inte visste jag att Gothia Cup handlar om sex, sex och sex. Killarna tränar. Tjejerna trånar. Killar spelar fotboll. Tjejer spanar efter fotbollsspelare. Jag trodde att tjejer spelar fotboll i Gothia Cup, men jag kanske fattat det där fel?

En vansinnigt söt rödhårig och fräknig tjej – kan inte bli fel – gillar en kille. Men hon har inte tid för att göra abort på fredag för då är det Gothia Cup-disk(!). Ni fattar va? Stram dramaturgi.

Vilket nytt filmknep

Killarna i laget för statistik över påsättningar.

Tjejerna planerar aborter. Stram dramaturgi.

Töntarna har glasögon. Töntarna tar av sig glasögonen. Då blir de läckra.

Wow. Vilket nytt filmknep. Wow. Glasögontönt från Göteborg och Iran utan brillor blir snabbt en tårtbit från Italien.

Sedan blir den söta aborttjejen ihop med Iran-killen från Rom och Göteborg.

Det undrar man lite över. Varför? Han kysser inte så bra, om man säger. Eller också kan regissören inte kyssas. Det är den sämsta filmkyssen sedan Mannen från Nasaret. Han kysser som Kalmar FF:s mittfält spelar fotboll.

Lite kantigt.

Oralsex som Gefles mittfält

Sedan är de lyckliga ett tag. Aborttjejen och Iran-killen från Rom och Göteborg går på tågräls till musik. Känner sig fria. Wow. Vilket nytt filmknep. Wow.

Sedan blir det oralsex. Påminner mest om Gefle IF:s mittfält. Kantigt. Aj.

Sedan blir det känslig scen.

Han köper läsk.

– Å light, hur visste du?

– Jag tittade i dina ögon och dom sa light.

– Du är fantastisk.

Så där håller det på. Inte en enda tjej spelar fotboll. Killarna spelar fotboll. En slempropp som är son till en Ingrosso lär ut hur man förnedrar tjejer. Det är kul med fotbollsfilmer.

Tillbaka efter semestern.

Kan börja med att dementera en artikel i Sportbladet första dagen på min semester. Mathias Woxlin, Gefle, sa att han trodde att min krönika om att han spelar fotboll som en jordfräs ”vars främsta egenskap är att han är lika bra på konstgräs som på riktigt gräs” var ett påhopp på Peter Wennman.

Hoppade inte på Wennman

Ursäkta, men hur fick han ihop det där?

Det var inget påhopp på Wennman, det var inte ens ett påhopp på Woxlin. Tvärtom.

Jag såg samma match som Wennman och Woxlin var verkligen bäst. Min krönika var ett påhopp på skrytbygget allsvenskan. Har man en serie där Woxlin är bästa mittfältare kan vi väl ändå vara överens om att den serien har liiiiiite problem?

Wennerholm på Stadion när Radiosportens sändning började och Tommy Åström och Miro Salar började smattra med starka röster några platser bakom Sportbladet:

– Kan ingen sänka radion?

Veckans kalkon: Norrköpings klack körde i torsdags ramsan ”Det är vi som är Norrköping”. Okej, att landsortsklubbar snor från storstadsklackar, men det där blev lite löjligt va?

Wennerholm om åldrandets estetik i sin artikel om Blanka Vlasic:

”Jag har sett henne hoppa i flera år nu och minns supertalangen som vann två JVM-guld redan som junior.”

–Hur menar du där, kan man ta JVM-guld som senior, sa jag.

–Man skriver så, sa han.

Gick på fotboll i Örebro i lördags. Riktigt mysigt. Köpte biljetter på Ticnet. Svindyra. Hamnade bakom bortalagets spelarkur. Det enda jag såg var Erkans Zengins frisyr.

I matchprogrammet stod det att i Hammarbys backlinje spelade Tovi Kuivasto och Markus Johannesson.

Örebro vann ändå, hur det nu gick till. Jag såg inte så mycket, men anade att Joel Riddez var bäst på plan.

Efteråt sms:ade Wennerholm:

”Örebro. Vilket härligt fotbollsgäng!”

Jag förstår mig inte riktigt på svensk fotboll. Spelarna tar bollen, sedan springer de framåt så fort de kan. Tills de krockar med någon motspelare. Petter Andersson, som anses vara oerhört bra, gjorde så hela tiden. Varför passar han inte i tid?

Sedan såg jag Elfsborg–Ungern. Samma sak där. Hela tiden. Spelare springer med boll tills de krockar. Jag fattar det inte.

Är det verkligen sant att basket-bruden Frida Eldebrink tackade nej till att vara med i Fyrans sportsändning i söndags med motiveringen att hon ”inte orkade”?

Första svåra testet för domarnas nolltolerans i derbyt i morgon. Hoppas att det inte stänker lite öl på nån känslig linjeman ...

Wennerholm sms:ar uppmuntrande:

”Mycket kritik mot dig i dag! Grinig gammal gubbe. Jag försvarade dig och sa ”att så jävla gammal är han väl inte.”

Läste att en SVT-chef tackade nej till filmen om Jan Guillous Arn-böcker med motiveringen att de höll ”för dålig kvalitet”.

Ha ha ha. Det är samma man som sa att ”Snapphanar” var ett riktigt lyckat projekt. Ha ha ha.

Lasses lista – här är veckans 5 hetaste svenska sportprofiler

CITATET