Mayweather behöll weltervikt-kronan

SPORTBLADET

Fortfarande obesegrad efter tio ronder i morse

Floyd Mayweather Jr. följde förhandstipsen. Den 30-årige amerikanen vann nattens upphaussade titelmatch mot utmanaren och britten Ricky Hatton.

Och han gjorde det efter att ha dominerat i tio ronder och efter att flera gånger skickat sin motståndare i mattan.

– Jag visste att det skulle bli tufft. Därför såg jag till att inte göra det halvdant, sade Mayweather efter sin 39:e raka seger.

Intresset för lördagens titelfight mellan Ricky Hatton och Floyd Mayweather Jr var rekordstort. Matchen direktsändes i 180 länder världen över, de dyraste biljetterna för att följa spektaklet live lär ha kostat en kvarts miljon kronor och mellan 20-25 000 britter hade rest över Atlanten för att följa Hatton på plats.

Det var dock förhandsfavoriten, hemmaboxaren och amerikanen Mayweather Jr, som gick segrande ur striden. En minut och 35 sekunder in i tionde ronden avbröt domaren Joe Cortez matchen efter att Hatton tagit räkning flera gånger.

Innan dess hade Mayweather dominerat inför ett kändisspäckat MGM Grand Garden Arena och hade alla tre poängröster, 89-81, 89-81, 88-82.

– Jag ville slå med kraft. Och jag ville se till att ge mina fans en stor uppvisning, sade Mayweather till AP efter matchen.

Hans motståndare var av förklarliga skäl något dystrare efter sitt nederlag:

– Han kändes så stor och stark. Samtidigt blottade jag mig. Och han var överraskande bra nära inpå kroppen där han använde både armbågarna, axlarna och underarmarna. Jag tycker inte att han boxades bättre men han var smartare än vad jag var, menade Hatton.

Segern var Mayweathers 39:e som proffs, den 25:e på knockout. Han är fortfarande obesegrad. Hattons mäktiga segersvit på 43 matcher tog dock slut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning