Fiasko för Ryssland i OS-hockeyn

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Fiasko för OAR (Ryssland) i OS-premiären.

Superskrällen Slovakien chockade storfavoriten.

– Det var en bra lektion för oss, säger Ilja Kovaltjuk till Eurosport.

Efter blott fyra spelade minuter ledde OAR (Ryssland) med 2–0 i OS-premiären mot Slovakien. Där och då väntade sig nog de allra flesta en skrattmatch för turneringens stora favorit. Vladislav Gavrikov och Kirill Kaprisov stod för målen.

Foto: GRIGORY DUKOR / X90080

Inga strykpojkar

Men slovakerna vägrade finna sig i rollen som strykpojkar. Redan i den första perioden kom laget tillbaka med såväl reducering som kvittering tack vare Peter Olvecky och Martin Bakos.

– De är lite halvchockade av slovakernas avslutning på den första perioden. Men om ryssarna vill vinna det här så måste de skruva upp tempot, säger experten Håkan Loob i Kanal 5.

Slovakerna tog över

Men i stället var det slovakerna som ökade farten och viljan att vinna ytterligare. Under den andra perioden pressade laget hårt för en ledning.

– Ryssarna är i brygga. Slovakerna har skridskoåkare som jag inte sett maken till. Den ryska målvakten ser alldeles deprimerad ut. Det är definitivt slovakerna som skapar de största chanserna.

Och med drygt tio minuter kvar kom också det slovakiska ledningsmålet. I numerärt överläge gled Peter Ceresnak fram och sköt in 3–2 till underdogen.

Därefter pressade ryssarna hårt och sköt på det mesta, men Slovakien höll undan och vann matchen med 3–2.

– Vem hade kunnat tro det? Jag hoppas att våra kära Tre Kronor tänker till inför matchen mot Norge i morgon, säger Loob om risken för underskattning.

Den ryske stjärnan Ilja Kovaltjuk pratade med Eurosport efter matchen.

– Det var en bra lektion för oss. Vi får ha möte nu och diskutera vad vi gjorde fel. Vi har en bra känsla i gruppen och vi kommer vara bättre nästa match. Det är en lång turnering. Vi får hitta vad vi gjorde för misstag och se till att vi inte gör dem igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE