Hemma sjuk – blev avstängd

avJohan Linderstam

SPORTBLADET

”Innebandyförbundet är fullt av pajasar”

Foto: Foto: MARCUS ERICSSON
Frustrerad Alexander Bergström blev avstängd efter att han INTE deltagit i en turnering. Ett beslut som nu ska överklagas av hans klubb Jönköping.

JIK:s Alexander Bergström fälls för att olicensierat ha deltagit i sommarcupen i Båstad.

Domen: sju veckors avstängning.

Problemet: han var inte ens där.

– Hur ska innebandyn växa med ett förbund fullt av pajasar? undrar Bergström.

Innebandyförbundet rensar upp i leden.

I förrgår stängdes Balrogs Mikael Karlsson av i tre månader för att han spelade jippoturneringen Båstad Outdoor Open innan övergången från AIK var klar.

I går kom ytterligare domar när disciplinnämnden stängde av Jönköpings juniorslandslagsman Alexander Bergström och målvakten Zeid Momén i sju veckor för att ha deltagit i samma turnering olicensierade.

Deltog inte ens

Ett problem är dock att Alexander Bergström inte ens deltog.

– Fatta, jag var hemma sjuk och så blir man avstängd i sju veckor. Utan att ens ha varit där. Förbundet vill sätta ner foten, men är så jävla pinsamma att man inte ens tror det är sant, säger han.

Avstängningen gör att de missar sju matcher - en knapp tredjedel av grundserien - och klubben döms dessutom till böter på 17 500 kronor. En saftig summa för en innebandyklubb som förra säsongen hotades av konkurs.

”Plojturnering”

– Det är inga pengar vi bara hostar fram. Men det sjukaste är att Båstad-cupen knappt är på riktigt, det är en plojturnering dit lagen åker för att festa och svetsa samman lagen på sommaren ... det är förjävligt, säger Bergström.

Hur ser resten av innebandysverige på det här?

– En massa klubbar har gått samman nu, det här håller inte. Enda gången innebandyn syns i media är när förbundet tar en massa pajasbeslut ... Det gör ju i och för sig att vi syns en hel del, säger Alexander Bergström med tydlig sarkasm.

Jönköping har överklagat domarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy