Det gick säkert vilt till när United söp loss på det trendiga hotellet

SPORTBLADET

MANCHESTER. Det var inget bra dygn för fotbollsstaden Manchester, varken för den röda eller den ljusblå delen.

Uniteds spelare uppges vara i ”chocktillstånd” efter den misstänkta våldtäkten under klubbens julfest.

City åkte på sin första hemmaförlust under Svennis ledning.

Vad det snackas mest om i den här stan i dag kan ni själva räkna ut.

Satt nere i katakomberna under City of Manchester Stadium i går – den enda moderna arenan i England där det inte går att ringa från mobiltelefon i pressrummet – och lyssnade på skvallret.

Snacket borde handlat om den fantastiska match som Dimitar Berbatov gjorde när Tottenham slog ut City ur Carling Cup (2–0), men i stället tisslades det om grannen United.

Djungeltelegrafen gick

Julfesten under natten till tisdagen hade spårat ur – som så ofta förr – och en av spelarna pekas nu ut för våldtäkt av en 26-årig kvinna.

Djungeltelegrafen hade gått mellan mina engelska kollegor och det tog inte många minuter förrän jag hade namnet på den misstänkte.

Det kan jag naturligtvis inte avslöja. Jag kan bara säga att det inte handlar om någon av de allra största United-stjärnorna.

Vi vet förstås inte hur det ligger till med den här historien. Vi vet inte om det är ett påhitt av en kvinna och en oskyldig spelares namn snurrar runt i rykteskarusellen. Vi vet inte om det till och med är allvarligare än vad som sagts från början. Vi vet bara att både klubben och polisen lagt locket på.

Får stora pengar för att berätta

Det gick säkert vilt till när United söp loss på gamla Great John Street Hotel i den trendiga stadsdelen Castlefield, men jag tycker vi stannar där. Tiden (och de som får stora pengar för att berätta i tidningarna) kommer att visa vad som verkligen hände.

Det gick inte lika vilt till när Manchester City föll mot Spurs i Carling Cups kvartsfinal, även om Tottenhams Didier Zokora fick rött kort direkt för en tvåfotstackling efter bara 21 minuter.

Det var alldeles för hårt dömt, tyckte jag. Och det ansåg Sven-Göran Eriksson också.

I det läget ledde Spurs med 1–0 och managern Juande Ramos plockade omedelbart ut målskytten Jermain Defoe (som var måttligt road av det) och satte in Teemu Tainio som extra försvarare.

Det gav i fortsättningen en matchbild som var häpnadsväckande enahanda:

Ett City som öste på med allt man hade framåt medan Spurs emellanåt skickade upp bollen till den ensamme Berbatov på topp.

Varpå den makalöse bulgaren höll bollen ungefär hur länge han själv ville, lekte med Citys försvarare, gjorde narr av dem, uppträdde som en bollkonstnär på cirkus – innan han nonchalant la en läcker liten yttersida till nån lagkompis som hunnit springa upp.

Mitt i City-pressen stack Steed Malbranque i väg (Berbatov hade förstås en fot med i spelet) och gjorde 2-0. Game over.

Sticka kofta med fötterna

Jag ska inte ta i så jag kräks nu, men jag tror att Berbatovs lir var det var det bästa jag sett av en enskild spelare på den här nivån. Hur jag än grubblar minns jag inte en större uppvisning.

Berbatov hade den här kvällen kunnat sticka en kofta med sin känsliga högerfot.

Vid närmare eftertanke hade han kunnat skala en banan, öppnat en surströmmingsburk samt knyta en fluga också. Genom att bara vicka lite på tårna.

Ingenting var omöjligt för honom.

Svennis sa efteråt att City tänker köpa en spelare till i januari – förutom den inlånade Nery Castillo som blev klar i går – och jag frågade provokativt om han skulle säga nej till Dimitar Berbatov.

Svennis log snett:

– Han var verkligen bra...för att vara så storväxt har han otroligt kvicka fötter.

Arsenal vann – med reservlaget

Citys första hemmaförlust kom alltså i Carling Cup, men det finns ju en svit i ligan att försvara också. Först väntar dock en svår bortamatch mot Aston Villa på lördag.

Och Joe Hart, målvakten?

Jo då, bra. Någon liten tveksamhet på nån utrusning, annars hade han inte mycket att syssla med. Svårt att säga om Andreas Isaksson skulle kunnat göra nåt annorlunda.

Det tappra Tottenham fick alltså spela 70 minuter med en man kort och slog ändå City borta, det visar att nye Ramos har lyft gänget rakt upp i öronen.

Semifinal nästa, kanske mot det Arsenal som till slut bortaslog Blackburn i förlängningen i går (3–2) – med reservlaget.

ARTIKELN HANDLAR OM