Woods vann egen tävling

SPORTBLADET

Stenson delad femma

Thousand Oakes, Kalifornien (TT-AFP) Golfens världsetta Tiger Woods avslutade året på bästa möjliga sätt, med seger i sin egen inbjudningstävling på Thousand Oakes i Kalifornien.

Foto: Tiger x 2 Tiger Woods hade fräckheten att vinna sin egna tävling. Världsettan avslutade därmed golfåret på bästa tänkbara sätt.

Sex slags ledning inför rundan blev till slut sju – Woods kunde summera sitt golfår efter en bergsäker seger.

– Det har varit ett utmärkt år. Det har varit långt, men väldigt njutningsfullt. Jag kan knappt vänta till nästa säsong börjar.

Segern gav Woods 1,3 miljoner dollar, som han kommer att donera till sin egen stiftelse. Men när den sista putten gick i var det familjefadern i honom som tog över. I stället för att fira med caddien gick Tiger Woods fram till sin mamma för att höra efter hur dottern Sam Alexis hade det.

– Jag såg inte Sam här förrän när jag var klar, men det gör att man får lite perspektiv på det hela. Trots att jag hade vunnit ville jag bara veta hur hon mådde, hur hon hade haft det under dagen. För ett ögonblick glömde jag att jag hade vunnit en golfturnering.

Henrik Stenson slutade tretton slag efter Woods på delad femteplats i 16-mannaturneringen och Niclas Fasth blev 13:e, distanserad med hela 22 slag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf