Mästaren attackerar Fernando Alonso

SPORTBLADET

” När det gäller psykkrig är Alonso värst av alla”

Han är mästare igen.

Men irriterad på Fernando Alonso:

– När det gäller psykkrig är Alonso värst av alla, säger Dietrich Mateschitz.

Är Fernando Alonso psykkrigets mästare?

Ägaren till Red Bull är otroligt nöjd med sin fjärde VM-titel, den som Sebastian Vettel körde hem i Indien i söndags.

– Han kommer att köra vidare på samma sätt ända till slutet. Han kan ingenting annat, säger Vettels högsta chef som inte vill jämföra sin förare med Michael Schumacher.

– Schumacher är Schumacher och Vettel är Vettel. Han kommer dessutom att bli ännu bättre när han får mer erfarenhet. Glöm inte att han bara är 26 år och han är otroligt jämn och kan alltid leverera max.

Alonso värst av alla

Samtidigt har hans förare buats ut på prispallen och österrikiska Kronen Zeitung frågar om det handlar om avundsjuka från de andra stallen.

– Man måste först förtjäna avundsjuka. Inga F1-team är täljda ur trä så att de bara tittar på och känner sig förtvivlade eller inte vet vad de ska göra. Det handlar bara om att arbeta mer, jobba hårdare och fältet är jämnare i dag. Hos Mercedes har arbetet redan burit frukt, Ferrari blir bättre, men Sebastian är alltid en två tiondelar snabbare, säger Mateschitz som också kommenterar det psykologiska spel som Fernando Alonso emellanåt använder sig av på sociala medier.

– Så boxades Muhammad Ali. Hans mediala utspel är medvetet placerade. Som att han inte slåss mot Vettel utan mot Newey (Adrian Newey som är Red Bulls designchef) och att han kastar ut sin keps i publiken när Vettel sätter på sig sin igen. När det gäller psykkrig är Alonso värst av alla.

Även om Sebastian Vettel redan har vunnit VM återstår tre lopp av säsongen, nästa avgörs i Abu Dhabi den kommande helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1