Vem är spelaren som förlorat 65 miljoner?

Hen är sämst i världen – men ingen vet vem det är

Hen dök upp vid pokerborden 2011 – sen dess har det gått rakt utför.

På bara tre år har den okände spelaren registrerad i Macau förlorat 10 miljoner dollar eller 65 miljoner kronor i high-stakes spel på sajterna Full Tilt Poker och PokerStars - ett resultat som förmodligen gör personen till världens största förlorare.

När vi tittar på statistiksajten Highstakesdb:s sammanställning över de sämsta resultaten i nätpokervärlden sen man började tracka resultaten i januari 2007 hittar vi "samrostan" på en femte plats med ett minus på 5 352 859 dollar – 35 miljoner kronor.

Kontot har funnits sen mars 2011 men de största spelen och flesta förlusterna har skett sen mars 2013.

Spelet upphörde plötsligt

Och enligt sajtens uppgifter beror det senaste årets explosion på att den okände spelaren tidigare spelat under namnet "patpatpanda", ett konto som också är registrerat i Macau, och som spelat bort 2,61 miljoner dollar eller 17 miljoner kronor på Full Tilt Poker mellan november 2012 och mars 2013.

Och inte nog med det.

Samma spelare ligger enligt sajten även bakom kontot "patpatman" hos PokerStars, ett konto som backade 2,06 miljoner dollar eller drygt 13 miljoner kronor mellan januari 2012 och mars 2013 då spelet plötsligt upphörde.

Totalt har alltså samma spelare backat ganska exakt 10 miljoner dollar eller 65 miljoner kronor på tre år – ett resultat som placerar spelaren i fråga i den absoluta världsbotten.

Har ingen aning om live

Gus Hansen har visserligen bokförts för förluster på 17 657 051 online, men han har samtidig dokumenterade vinster på 11 258 053 dollar i liveturneringar i karriären enligt Hendonmob vilket så vitt vi kan veta placerar honom högre upp.

Vad "samrostan" vunnit eller förlorat live har vi ingen aning om.

Ingen vet nämligen vem den okända spelaren är, åtminstone inte officiellt. Och eftersom kontot är registrerat i spelparadiset Macau, en stad som hyser gamblers från hela världen, är det inte alls säkert att personen är kines. Dock spekuleras det i att det handlar om någon av de affärsmän som spelar med pokerproffsen i stans legendariska mångmiljonspel.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN