Kimi: Bilen passar inte min körstil

Han vann en VM-titel med Ferrari och drömmer om en till.

Men säsongen har inletts allt annat än övertygande:

– Bilen passar inte till min körstil, säger Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen.

Efter två lopp har Kimi Räikkönen bara tagit sex poäng med sin Ferrari och han ligger därmed klart efter sin teamkollega Fernando Alonso.

– Jag kan inte jämföra 2007 med i år, säger finländaren, som vann VM med Ferrari just 2007, till Sport Bild.

– Bilarna är helt nya och det är inte helt onormalt att man har problem. Ja, vi är inte där vi vill vara och bilen passar inte till min körstil än. Det kommer att ta ett eller två lopp till innan vi har fått den dit jag vill ha den. Det är ingen katastrof, jag tar ju poäng.

”Vill ha fler dueller”

I år har flera förare kritiserat framförallt de nya motorerna, men det gör inte Räikkönen. Han har inget problem med ljudet på den nya F1, däremot har han ett problem med reglerna.

– Racingen måste bli mer spännande igen. Jag vill ha fler dueller, hjul mot hjul. Men det är inte direkt enkelt att få till det eftersom man också vill bygga väldigt tekniska bilar, säger Räikkönen.

”Byter inte en gång till”

Han är snart 35 år och har kört F1 sedan 2001. Han har kört för McLaren, för Lotus och gör nu sin andra sejour hos Ferrari. Den första avslutade han 2009 och då sa han att han skulle avsluta sin F1-karriär hos Ferrari.

– Det är bara att titta på mig, jag håller mitt ord. Jag är här igen och jag är övertygad om att jag inte byter stall en gång till. Jag kommer inte att köra F1 i en evighet, säger han.

– Men jag har inga planer på vad jag ska göra efter karriären. Jag tror inte att livet ändrar sig speciellt mycket. Det enda är väl att jag inte behöver resa så mycket och kan vara hemma mer.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN