På väg att spela bort hela sin förmögenhet

avDavid Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:

Viktor Bloms brutala ras – har förlorat 16 miljoner kronor sen i augusti

Viktor Blom håller på att spela bort sin förmögenhet i en rasande fart.

Bara sen den 1 augusti har den svenska superstjärnan förlorat över 16 miljoner kronor och störtdykt från första till 16:e plats på årsbästalistan.

Förra veckan var han återigen sämst i hela världen med ett tapp på strax under sex miljoner kronor.

Viktor "Isildur1" Blom fick en lysande start på 2013 och fullständigt dominerade på Full Tilt pokers högsta bord i början på året.

Den svenske superstjärnan plussade drygt 2,4 miljoner dollar – 15,7 miljoner kronor – bara i januari och befann sig i ett drygt halvår ständigt i den absolut toppen på årsbästalistan. Alltsom oftast på förstaplatsen.

Men i augusti började det rasa för den Viktor Blom.

Han slutade månaden på ett jätteminus, enligt statistiksajten Highstakesdb.com handlade det om drygt 1,8 miljoner dollar vilket motsvarar 12 miljoner svenska kronor.

Överlägset sämst i världen

Och den otäcka spiralen har fortsatt under september. Förlusterna har hopats och svensken finns ständigt med på listan över världens största förlorare.

Förra veckan var han återigen överlägset sämst i hela världen. Blom backade otroliga 878 638 dollar – 5,7 miljoner kronor vilket kan jämföras med fransmannen Alex "Alexonmoon" Luneau som var näst sämst i världen med sitt tapp på 355 331 dollar eller 2,3 miljoner kronor.

Sen den 1 augusti har Viktor Blom tappat strax över 2,5 miljoner dollar eller över 16 miljoner kronor.

Och den där förstaplatsen på årsbästalistan känns för tillfället väldigt främmande. Faktum är att Viktor Blom håller på att spela bort hela sin nyvunna förmögenhet i en rasande fart. Blom är visserligen fortfarande plus i år, men det plusset ligger på blygsamma 894 560 eller 5,8 miljoner kronor, i runda vad han förlorade bara under förra veckan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Poker