Vill stoppa matchen efter självmordsdåden

SPORTBLADET

Om en månad reser Skuru IK till Volgograd: "Det känns inte jätteroligt"

Foto: Johanna Westberg.

Minst 31 människor har mist livet i två självmordsattentat i ryska Volgograd det senaste dygnet.

Om en dryg månad är det tänkt att Skuru IK:s damlag ska möta Dinamo Volgograd på bortaplan – nu försöker spelarna i laget att stoppa matchen.

– Det är väldigt oroligt. Det var det första vi pratade om på träningen i dag, säger Skuru- och landslagsspelaren Johanna Westberg.

På måndagsmorgonen exploderade en buss i ryska Volograd och minst 14 personer dödades. Inte ens ett dygn tidigare utlöste en självmordsbombare en sprängladdning vid stadens centralstation och 17 människor dödades.

"Känns inte jätteroligt"

Den 6 februari är det tänkt att Skuru IK ska landa i Volgograd för att möta Dinamo Volgograd i EHF-cupen – men nu försöker spelarna i laget att stoppa matchen.

– Det känns inte jätteroligt att åka dit just för att det är så oroligt. Det kanske lugnar ner sig tills vi åker dit, men samtidigt har terroristerna sagt att de ska fortsätta till OS börjar, och invigningen är ju dagen efter vi kommer dit, säger Skuru- och landslagsspelaren Johanna Westberg till Sportbladet.

Oroligt i laget

Westberg berättar att de flesta i laget instämmer i att det inte känns bra att åka dit.

– Vi hade träning i morse och det här var den stora snackisen. Just för att bomberna inte har haft några speciella mål, eller det är ju så många civila som har drabbats, så känns det inte alls bra, säger hon.

Johanna Westberg har pratat med Skuru IK:s tränare samt mejlat styrelsen som har kontakt med Dinamo Volgograd och EHF.

– Jag bad dem att titta på det så fort som möjligt. Det är viktigt med en bra dialog nu. Vi kanske inte behöver ställa in matchen, men i alla fall flytta den, säger Westberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll