”De vill ha bort mig så fort som möjligt”

Ola Toivonen tar hjälp av Raiola

PSV Eindhoven vill bli av med Ola Toivonen.

Efter transferfönstret kopplar nu svensken in Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola för att lösa situationen.

– Jag vill inte stå här och snacka skit om PSV men... Holländare, säger Toivonen.

Ola Toivonens kontrakt med PSV Eindhoven går ut efter säsongen och 27-åringen ville bort – redan under sommaren. Möjligheten fanns med Premier League-klubben Norwich men Toivonen själv sa till sist nej.

– PSV ville ha bort mig fortast möjligt och klubbarna var jätteöverens men vi hittade ingen lösning på villkoren. Det ska vara tre parter nöjda med en eventuell övergång. Det var det inte, säger Toivonen.

När fönstret slog igen vid midnatt mot tisdag så stod Toivonen kvar som PSV:s spelare. En klubb som vägrar låta 27-åringen starta matcher om han inte förlänger sitt kontrakt.

– Jag vill inte stå och prata skit nu. Jag får äta upp det. Jag jag vet inte vad det är. Holländare...

Hur är de då?

– Jadu, experter på allt...

Transferfönstren är fortfarande öppna i Turkiet och Ryssland men anfallaren säger att han inte har hört, och inte förväntas sig att höra, från någon klubb där, trots rykten om CSKA Moskva. För att lösa situationen har Toivonen nu istället kopplat in Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola.

– Ja. Jag hoppas han löser en klubb åt mig i framtiden. Det är där vi är, säger Toivonen.

Hur fick ni kontakt?

– Jag har träffat honom jättemånga gånger. Han är holländare så han befinner sig i krokarna hela tiden. Vi har varit, inte vänner, men hållit kontakten. Han frågade hur min situation var och jag sa att efter nästa fönster går det ut (kontraktet med nuvarande agenten Martin Dahlin). Det är där vi är nu.

Hur ser du på att förlänga kontraktet med PSV?

– Jag satt med Phillip (Cocu, managern) och klubbdirektören för två veckor sedan och de frågade vad som händer och jag sa att jag inte visste. De sa att de gärna sitter ner i september om det inte hänt något.

Kan du tänka dig det?

– Om jag får bra villkor. Om jag förlänger sitter jag i en liknande situation nästa sommar som nu. Men jag måste ju spela, det är problemet. De här matcherna (med landslaget) blir också lite avgörande. Om vi får bra resultat här är det stor chans att gå till VM. Det är också ett mål. Om jag inte kommer överens med PSV då måste jag flytta i januari. Om vi kommer överens får man speltid där och då är ett VM öppet.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.