Portad från laget – fick chefens medalj

”'Han har bidragit”

MALMÖ/STOCKHOLM. Falun portade Alexander Rudd från laget sedan 21-åringen gjort klart med rivalen Storvreta.

Landslagsmannen trodde därför att han inte skulle få någon guldmedalj efter lördagens finaltriumf.

– Han fick min på plats, säger nu Faluns sportchef Patrik Bäck.

I februari presenterade Storvreta nyheten att Faluns Alexander Rudd är klar för klubben från och med nästa säsong. Falun svarade då med att stänga av landslagsmannen resten av säsongen.

”Tror inte de ger mig en”

På söndagen fanns 21-åringen på läktaren i Malmö Arena när hans Falun slog just Storvreta i SM-finalen efter förlängning. Men något guldfirande trodde ändå inte Rudd att det skulle bli.

– Jag tror absolut inte att de ger mig en medalj. Reglerna är skrivna så att jag ska få en, gör man nio matcher minst har man rätt till medalj, men så som jag känner föreningen, med de personerna, tror jag absolut inte att jag får den. Tyvärr, sa Rudd.

”Han har bidragit”

Men efter matchen kramade 21-åringen ändå om sina gamla lagkamrater. Då passade sportchefen Patrik Bäck också på att visa sin uppskattning för det landslagsmannen ändå gjort för klubben.

– Han har fått sin medalj redan. Han fick min på plats, säger Bäck.

Kändes det rätt?

– Definitivt. Han har bidragit till stora delar av säsongen.

Hur var ert möte nere på planen efter guldet?

– Vi har haft bra dialog hela tiden. Vi morsade och kramades, han var inne i omklädningsrummet. Han har tagit det som en man.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN