Pontus Tidemand får chansen i VM: ”Min dröm”

Kör WRC i Rally Sweden

Pontus Tidemand kör rally-VM 2019 - därmed är det svenskt i WRC under Rally Sweden.
Pontus Tidemand kör rally-VM 2019 - därmed är det svenskt i WRC under Rally Sweden.

2019 växlar Pontus Tidemand upp.
Han kör WRC - Rally-VMs tyngsta klass - med det regerande mästarteamet.
– Jag vill till varje pris nå min dröm om att en dag bli världsmästare, säger han.

Efter att ha vunnit titlar i SM, junior-VM, det assistiska mästerskapet och VM-titeln i WRC2 gör Pontus Tidemand en rejäl satsning mot toppen. Han har avslutat samarbetet med kartläsaren Jonas Andersson och han har valt att inte förlänga kontraktet med biltillverkaren SKODA efter fjolårets VM-titlel och årets andraplats i WRC2.
Nu väntar en helt ny satsning.
Med brittiska M-Sport i WRC som vunnit WRC tillsammans med Sebastien Ogier de två senaste säsongerna.

- Jag vill till varje pris nå min dröm om att en dag bli världsmästare, säger Tidemand.

– Det innebär att jag måste våga släppa tryggheten och satsa allt för att ta chanserna att komma framåt.

Tidemand kör WRC i Rally Sweden

Därmed blir det garanterat ett svensk deltagande i de två första VM-deltävlingarna 2019, i klassiker i Monte Carlo som avgörs i januari och i Rally Sweden som körs i Värmland i mitten av februari.
– Vi har kommit fram till en riktigt bra lösning och jag är så tacksam att Malcolm ger mig den här möjligheten. I Monte ligger fokus på erfarenheten, att känna in bilen och bekanta mig med teamet innan Rally Sweden, där jag verkligen vill vara med i matchen med bästa tänkbara förutsättningar, berättar Pontus.

”Varit ett stort mål för mig”

Tidemand har tidigare arbetat tillsammans med Ford, han vann SM med en Ford Fiesta S2000 år 2011, två år senare debuterade han i WRC med en Ford Fiesta år 2013, samma år vann han J-VM med en Ford Fiesta R2. 2014 körde han också utvalda VM-deltävlingar för just M-Sport. Avtalet för 2019 gäller över säsongens två första tävlar, med en möjlighet till förlängning.
- Mina tidigare erfarenheter av team och bil är otroligt bra och det känns ändå positivt att ha med mig resultat från förr, även om det hänt mycket på utvecklingsfronten sen dess. M-Sport är professionella och jag vet att de kommer ge mig alla redskap för att kunna prestera mitt bästa, förklarar Pontus Tidemand.
- Jag är väldigt glad att få ratta en WRC-bil igen och framförallt att det här gick i lås med Malcolm och mina lokala partners i ryggen. Det har varit ett stort mål för mig och nu känner jag mig mer än redo för nya utmaningar.
Tidemand blir stallkompis med Teemu Suninen och Elfyn Evans hos M-Sport, men han har ännu inte gjort klart med någon kartläsare till de två inledande VM-loppen 2019.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.