Vancouvers viktiga skalp i natt

NEW YORK. Äntligen.

Vancouver lyckades bryta en fem matcher lång förlustsvit mot Columbus i natt.

– Vi spelade verkligen som ett lag. Det var den stora skillnaden mot tidigare matcher på slutet, säger målskytten Alex Edler till Sportbladet efter 5-2-segern.

Edler
Edler

Det såg lovande ut under hösten, men de senaste månaderna har det gått extremt tungt för svensklaget från British Columbia och avståndet upp till slutspelsstrecket börjar bli omöjligt stort.

Kanske grep de dock det sista, berömda halmstrået när de medelst en 5-2-seger mot starka Columbus Blue Jackets i Nationwide Arena i natt bröt en fem matcher lång förlustsvit.

– Ja, det var verkligen en viktig och skön vinst. Vi behöver alla poäng och ska göra allt för att bärga två till i sista matchen innan vår lediga vecka, mot Minnesota på söndag, säger Alex Edler på telefon från Ohio.

”Även såna räknas”

Han fortsätter:

– Vi spelade verkligen som ett lag i den här matchen. Alla drog sitt strå till stacken och såg framförallt till att vi var tajta defensivt hela vägen. Det var den stora skillnaden mot tidigare matcher på slutet.

Den 31-årige jämtlänningen gjorde själv ett av målen, på assist från Daniel och Henrik Sedin.

– Det finns inte så mycket att berätta om det. Jag fick iväg ett skott som var på väg att gå utanför men pucken studsade på en Columbus-skridsko och gick in. Fast, tja, även såna räknas ju, säger han om säsongens andra fullträff.

Henrik Sedin hade ytterligare en assist – sin 29:e – tillsammans med Loui Eriksson.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.