Rickardsson sexa när Cologna skaffade sig jättegrepp

Av: Erik Karlsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Han fick ge sig i spurten.

Men Dario Cologna var ändå den stora vinnaren när främsta totalutmanarna körde bort sig i herrarnas masstart.

Där bakom gjorde Daniel Rickardsson ett fint lopp och slutade sexa.

– Jag kände mig pigg, men det gick ruskigt fort i dag, säger svensken.

Dario Cologna hade redan inför start 53 sekunder respektive 1,07 minuter till tuffaste totalutmanarna Sergej Ustiugov och Martin Johnsrud Sundby.

För att skaka liv i totalen försökte utmanarna, med Ustiugov i spetsen, rusa till sig bonussekunder vid de två spurtpriserna.

Men när de rusade hängde Cologna på och efteråt var det bara schweizaren av de tre som orkade hänga på när Alex Harvey, Andrej Larkov och Alexej Poltoranin ökade farten.

”Bästa han har gjort”

Cologna fick visserligen ge sig för de tre nämnda i spurten men hade 26 sekunder till Sundby och ytterligare 14 till Ustiugov i mål och därmed är touren mer eller mindre avgjord till schweizarens fördel.

Vann loppet gjorde kazaken Alexej Poltoranin.

Daniel Rickardsson lyckades så när hänga på toppkvartetten men fick aldrig riktigt kontakt. Svensken höll dock ihop det till en sjätteplats och det är säsongens resultat insats för Rickardsson.

– Det är det bästa han har gjort i år, säger Anders Blomquist i SVT.

– Jag kände mig pigg, men det gick ruskigt fort i dag. Många tog chansen och körde lite extra, själv hamnade jag lite där emellan och fick slita för att hänga med men jag jag tycker ändå att kroppen svarade bra. Även om jag inte har den där sista formen än tycker jag ändå att jag kan kriga på, säger Rickardsson själv och fortsätter:

Du hade ingen chans att hänga på när de fyra första stack iväg?

– Jag kände att de fanns där, men jag upplevde att de har lite vassare grejer utför. Jag fick slita för att hänga med på de platta partierna. Det är svårt att säga, men de hade nog lite bättre grejer än vad jag hade i dag. 

”Trist att åka dåligt”

Oskar Svensson blev näst bäste svensk på 16:e plats medan Marcus Hellner, som låg bäst till totalt inför, tappade och var bara 20:e i mål.

– Det var ett krig hela tiden, går extremt fort hela tiden. Det var riktigt jobbigt. Men jag hade ändå bra känsla nu, kroppen är på väg åt rätt håll, säger Oskar Svensson.

– Just nu är jag besviken, det är trist att åka dåligt. Jag åker inte fort nog helt enkelt, säger Marcus Hellner.

Daniel Richardsson åkte in på en sjätteplats.
Foto: Pontus Orre
Daniel Richardsson åkte in på en sjätteplats.
Publicerad:

LÄS VIDARE