Mardrömsbilderna för Uppsala i semin

Anton Gaddefors knäskadad

Här är skräckbilderna för Uppsala Basket.

Anton Gaddefors hjälps av plan när laget förlorade första semin mot Borås.

– Vi väntar på besked, men vi misstänker korsbandet, säger coachen Kelly Grant till UNT.

Uppsala Basket tog sig till semifinal efter ett jättedrama mot Norrköping Dolphins i den femte och avgörande kvarten. Det slutade 74–73 och stor, stor hjälte blev Anton Gaddefors som gjorde hela 28 poäng.

Efter det började Uppsala drömma om guld, men nu kom en rejäl motgång i jakten på SM-tecknet.

Första semifinalen mot Borås var bara fyra minuter gammal när Anton Gaddefors fastnade med foten i golven och knäet vek sig.

"Är en mardröm"

Det lindades i ett stort bandage och Gaddefors fick ledas av plan av ledare. Första prognosen är tung.

– Vi väntar på besked, men vi misstänker korsbandet. Det är ingenting som de kan kolla i kväll eftersom blödningen är för stor. Det är så tråkigt för Anton. Efter en lång säsong och så händer det här. Det är … inte kul. En mardröm, säger coachen Kelly Grant till Upsala Nya Tidning.

Borås var starkt

Anton Gaddefors saknades i matchen.

Borås hade avgjort redan inför den fjärde och sista quartern. Det slutade 93–75 och Uppsala är i underläge i matchserien.

– De bröt ned oss en mot en hela tiden i andra halvlek. Vi saknade samarbete blev straffat varje gång de attackerade. Antingen med foul eller med passning ut till fri trepoängsskytt, säger Kelly Grant.

I den andra semifinalen var Södertälje överlägset Sundsvall. De regerande mästarna gick upp i en tidig tiopoängsledning och tog hem matchen med 98-66. 1–0 i matcher till Kings där.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.