Svensk kör för seger i Le Mans

avAnna Andersson

Publicerad:

”Mycket goda chanser”

En svensk hoppas på en plats i toppen av klassiska LeMans.

– Vi har mycket goda chanser att slåss om en absolut topplacering, säger Björn Wirdheim.

Svensken har sedan sin tid som testförare för F1-stallet Jaguar befunnit sig i Japan där han förra året vann märkesmästerskapet i Super GT, men i år kommer han tillbaka till Europa.  Han ska köra det europeiska sportvagnsmästerskapet, ELMS och 24 timmars på Le Mans.

 - Det här är ett fantastiskt erbjudande som jag fått och jag ser verkligen fram emot första racet på Silverstone redan till helgen. Det blir ju nästan på min egen hemmabana där jag tävlat så mycket under årens lopp. Det skall bli otroligt roligt att återigen få köra på de europeiska banorna och 24-timmars på Le Mans blir ju den absoluta höjdpunkten under säsongen, säger Wirdheim.

Toppteam

Premiären avgörs i den 11-12 april och han kör för det brittiska toppteamet Greaves Motorsport i en Gibson/Nissan LM P2 prototyp, tillsammans med den schweiziske föraren Gary Hirsch och engelsmannen Jon Lancaster. Wirdheim gjorde et par inhopp för stallet 2013 och körde då hem två pallplatser.

– Med den föraruppsättning vi har under säsongen kan vi garanterat slåss om mästerskapstiteln i ELMS och jag tror dessutom att vi har mycket goda chanser att slåss om en absolut topplacering i 24-timmars på Le Mans, säger han.

Björn Wirdheim ska även köra hela säsongen i det japanska Super GT mästerskapet. Det klassiska 24-timmarloppet i LeMans avgörs 13-14 juni.

För snabba nyheter - följ Sportbladet Motor på Facebook

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM