Galna teorin – ”exet” bakom skandalen

SPORTBLADET

Ryske curlingspelaren Alexander Krusjelnitskij fälldes för dopning under OS – men ska ha hävdat att någon spetsat hans glas.

Nu spekuleras det i Ryssland om att en exflickvän låg bakom sabotaget, enligt Inside The Games.

– Hon har inget med det här att göra, säger Krusjelnitskij till Ria Novosti.

Alexander Krusjelnitskij skapade skandalrubriker under OS.

Den ryske curlingspelaren, som i par med sin fru Anastasia Bryzgalova kom trea i mixeddubbeln, diskades på grund av dopning och fick lämna ifrån sig bronsmedaljen till Norge.

1 av 2 | Foto: Natacha Pisarenko / TT

Krusjelnitskij testade positivt för meldonium, men hävdade sin oskuld och ska ha befarat att någon spetsat hans drink under ett träningsläger inför OS.

”Kan inte blandas in”

Nu kommer nya teorier om det påstådda sabotaget.

Enligt Inside The Games, som tidigare har kommit med detaljer i fallet, har det spekulerats i Ryssland om att en exflickvän till Krusjelnitskij ska ha spetsat drycken – men ryssen slår tillbaka ryktet.

– Hon har inget med dopning att göra, hon kan inte blandas in i det här, säger Krusjelnitskij till ryska nyhetssajten Ria Novosti.

– Det (förhållandet) var så länge sedan att du inte ens skulle tänka på det. Det har inget att göra med curling, fortsätter han.

Krusjelnitskij är fortsatt övertygad om sin oskuld och kommer att fortsätta karriären.

– Det här var en stor chock för oss. Men vi tänker fortsätta träna och visa i nästa OS att det bara var en löjlig olycka. Jag kan inte förklara det på något annat sätt. Vi ska se till att återhämta oss och spela ännu bättre curling framöver, säger han.

Så många svenskar har dopat sig 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM