Eurosport

Klassiska Eurosport byter skepnad - så förändras kanalen

Av: 

Rasmus Hammarström

SPORTBLADET

Beskedet från tv-kanalen inför playoffdramat

I samband med EM-kvalets playoffrunda byter nu Eurosport skepnad.

Nu står det nämligen klart att logotypen byts ut och att deras kanaler nu blir avsändare för all sport i Discovery-sfären.

Temperaturen stiger inför avgörandet i EM:s playoffspel för Sverige. Kanal 5 sänder båda matcherna mot Danmark – lördagen den 14 november från Friends arena och returen i Köpenhamn tisdagen den 17 november. Dagen innan det första mötet sker nu förändringar hos Eurosport.

Byter logotyp

Från och med den 13 november blir Eurosport redaktionell avsändare för all sport i Discovery Network Swedens kanaler. I samband med detta kommer den grafiska profilen förändras samt även den klassiska logotypen att bytas ut.

– Vi svidar om till en ny kostym och laddar för fest. Playoffmatcherna mot Danmark och den stora riksangelägenhet som ”Slaget om Skandinavien” kommer att bli, är det ultimata tillfället för oss att visa upp vårt nya sportvarumärke för en bred publik. Vi ser fram emot att förmedla två häftiga fotbollsupplevelser till hela Sverige, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden, i en pressrelease.

Deras kanaler kommer även döpas om till Eurosport 1 och Eurosport 2. Dessa förändringar äger rum efter det att Eurosport i juli blev ett helägt bolag i Discovery-sfären.

Landslaget kvar på Kanal 5

Dessa förändringar kommer däremot inte påverka var framtidens svenska landskamper kommer att visas. Sportchefen Emir Osmanbegovic förklarar att det endast handlar om grafiska och fysiska förändringar.

– Sändningarna går i Kanal 5 som vanligt, fast med Eurosport som avsändare. Vi vill bara visa upp Eurosport som är vårt sportvarumärke. Stora matcher som Sveriges landskamper är, kommer fortsätta sändas som vanligt för att nå ut till så många som möjligt, säger Emir Osmanbegovic till Sportbladet.

Fotnot: Sverige spelar mot Danmark på lördag med avspark 20:45. Matchen sänds på Kanal 5.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurosport