Ferrari slog till när Mercedes missade

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sebastian Vettel tog säsongens tredje seger - inga poäng för Ericsson

Foto: AFP Sport

När Mercedes missade gjorde Ferrari allt rätt.

Sebastian Vettel vann Singapores GP och satsar mot ännu en VM-titel.

– Vi ska  försöka göra det omöjliga möjligt.

Sebastian Vettel tog ledningen av Singapores GP från sin pole position och trots att en person befann sig på banan vid ett tillfälle och trots att säkerhetsbilen var ute på banan vid två tillfällen kunde Ferrariföraren ta sin tredje seger för säsongen.

– Det var ett av mina bästa lopp i karriären, säger Vettel när han står på prispallen efter loppet.

– Detta var en fantastisk helg och har vi fler sådana helger så kanske vi kan hota Mercedes i mästerskapet också. Det enda vi kan göra är att se till oss själva och attackera max. Vi har en liten chans.

Intensivt

Det två timmar långa loppet var otroligt tufft, det var närmare 28 grader i luften under loppet och luftfuktigheten låg kring 80 procent vilket ställde stora krav på både förare och material.

– Det var rätt intensivt och jag hade lite problem när säkerhetsbilen var ute på banan och jag kände pressen bakifrån, fortsätter tysken som tog sin fjärde seger i Singapore.

– Daniel tog väldigt bra hand om sina däck och det var tajt hela tiden.

Miss för Hamilton

 Bakom honom körde Red Bull och Daniel Ricciardo in som tvåa och Kimi Räikkönen, Ferrari, höll tredjeplatsen från starten in i mål.

– Vi får hoppas att detta är ett bra tecken för framtiden, säger Räikkönen.

– Jag hade lite problem i kvalet och var förvånad över att jag var trea och jag fick kämpa i dag också och kunde aldrig hota de två i toppen. Det är inte skönt att ha sådana problem, men det är skönt att vara trea när man har en dålig dag.

Ericsson utan poäng

Nico Rosberg, Mercedes, slutade fyra och tog in poäng på VM-ledande Lewis Hamilton som bröt loppet med tekniska problem. Nu skiljer det 41 poäng mellan Hamilton och Rosberg när sex lopp återstår och i kampen om andraplatsen i VM skiljer det nu bara åtta poäng mellan trean Vettel och tvåan Rosberg.

Även Saubers Marcus Ericsson hade det jobbigt på gatorna i Singapore.

– Efter det första depåstoppet glömde vi tyvärr bort att trycka av knappen för depåstopp på ratten därför var bromsbalansen i bilen inställd på depåstopp och blockerade den bakre hjulaxeln, säger han.

– Det var synd. Ändå kunde jag konkurrera med våra direkta motståndare och det var bra att Felipe tog en poäng, även om jag är lite besviken över utgången av loppet.

Svensken som tagit poäng i tre lopp i rad slutade på plats elva, utanför poängen och en placering bakom sin teamkollega Felipe Nasr.

Publicerad: