Armstrongs segergrepp

SPORTBLADET

Nu kan inget hota sjätte raka segern i touren

Foto: Tour De lance - igen I går tag Lance Armstrong ett fast grepp om Tour de France igen - han vann bergsetappen och nu blir han mycket svårslagen i jakten på sin sjätte tourseger.

Ny bergsetapp - ny seger för bergakungen Lance Armstrong.

Amerikanen tog över ledartröjan i går.

Nu lämnar han inte ifrån sig den.

- Alla kommer och går, men Lance han består, säger cykelexperten Anders Adamson.

Foto: Anders Adamson, expert.

På söndag är Tour de France framme i Paris. Och när Lance Armstrong, 32, cyklar in på Champ Elysees gör han det med all säkerhet iförd den gula ledartröjan.

Han tog över tröjan efter en rafflande spurtstrid med italienaren Ivan Basso i går - och lär inte släppa den.

- Jag har svårt att tänka mig att någon ska kunna hota. Det känns nästan som att det är läge för Basso att börja satsa på andraplatsen. Såg lite ut som att han gjorde det i dag, säger Anders Adamson, expertkommentator på Eurosport.

Lance försiktig

Själv är Armstrong försiktig i sina uttalanden.

- Basso kör så bra just nu att det finns en risk att jag kan tappa tid i morgon, säger han inför dagens 15,5 kilometer långa tempolopp.

Den tidigare sammanlagde ledaren, unge fransmannen Thomas Voeckler, blev offer för de tuffa alperna och tappade över nio minuter. Han är nu åtta i sammandraget. Basso är tvåa, 1,25 efter Armstrong, och känns som den ende med åtminstone en liten chans att vinna.

Den största överraskningen i årets tour är enligt Anders Adamson de många storfavoriterna som floppat.

- Exempelvis Mayo, Eras, Hamilton. Även Ullrich är en besvikelse hittills. Men det finns även dem som överraskat positivt, som Basso.

Vad talar emot att Lance Armstrong tar sin sjätte raka titel på söndag?

- Han har kört sex Tour de France och inte haft en dålig dag. Förr eller senare kommer den. Och har man en dålig dag rinner minuterna iväg, oavsett om man heter Lance Armstrong eller något annat.

Så avgjorde Lance Tour de France

Johan D Lundin